Italia: Giorgia Meloni Contra Germaniei, Anunt de ULTIM MOMENT si Aderarea Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni Contra Germaniei Anunt ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Italia Giorgiei Meloni merge impotriva Germaniei si cauta cu Marea Britanie noi solutii prin care sa rezolve problema pe care Olaf Scholz nu o vede rezolvata in momentul de fata decat prin impunerea de controale la granite, ea laudand proiectul albanez pentru centre de migranti, ceea ce ar putea ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen in 2024.

Italia incheiat cu Albania acum ceva timp un proiect special prin care va trimite migrantii acolo pentru procesarea cererilor de azil, iar Giorgia Meloni si Keir Starmer au discutat despre acest program, pentru a vedea cum poate fi implementat si de Marea Britanie, colaborarile de acest gen putand reduce presiunea pe UE si ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Italia nu este prima, sau singura, tara care cauta solutii pentru gestionarea fluxului de migranti intr-un asemenea mod, astfel ca tot ceea ce ne spune Giorgia Meloni acum nu ar trebui sa surprinda, mai ales ca aderarea deplina a Romaniei la Schengen depinde de modul in care poate fi redus substantial fluxul de migranti catre UE in cursul lunilor urmatoare.

„Sunt de acord că nu trebuie să ne fie frică să explorăm noi soluții pentru managementul migranților. Am vorbit despre protocolul Italia-Albania căruia guvernul britanic acordă multă atenție, am oferit elemente pentru a înțelege mai bine acest mecanism.

Lucrăm la acest proiect cu o seriozitate extremă, va mai dura câteva săptămâni ca să fie perfect, aș fi preferat să înceapă mai devreme dar avem ochii lumii îndreptați asupra acestei inițiative, dacă mai durează câteva zile nu ma deranjeaza. Modelul guvernului italian, de centre de procesare a cererilor de azil aflate sub jurisdicția italiană și europeană într-o țară străină, nu fusese testat.”

author avatar
Redactia iDevice.ro