Formula 1: Dezvaluirile despre Lewis Hamilton Inaintea Plecarii de la Mercedes la Ferrari

Formula 1 Dezvaluirile Lewis Hamilton Inaintea Plecarii Mercedes Ferrari

Formula 1 il are din nou pe Lewis Hamilton in centrul atentiei, dupa ce coechipierul sau de la echipa Mercedes George Russell, a clarificat rolul limitat al pilotilor in influentarea designului si performantelor masinii. In ciuda talentului si experientei impresionante pe care o au unii piloti, cum ar fi colegul sau de echipa, Lewis Hamilton, Russell subliniaza ca succesul in Formula 1 nu depinde in mod direct de interventia individuala a pilotilor asupra designului tehnic al monoposturilor.

„Adevarul este ca nu exista niciun pilot care proiecteaza masina, sau care este un aerodinamist, care sa influenteze cu adevarat performanta globala a masinii in mod substantial. Datoria noastra principala este sa oferim feedback echipei – spunand, de exemplu, ca avem nevoie de mai multa forta de apasare in fata intr-o anumita faza a virajului sau ca ne confruntam cu dificultati la viteze mari sau mici,” a explicat George Russell.

Lewis Hamilton va pleca la Ferrari in 2025, iar multi se intrebau ce rol mai are la Mercedes, insa George Russell a adaugat ca echipa tehnica este cea care preia aceste informatii si incearca sa dezvolte masina in jurul limitelor identificate de piloti. Cu toate acestea, el a subliniat ca, in ciuda influentei feedback-ului, responsabilitatile pilotilor in Formula 1 raman neschimbate.

Formula 1: Dezvaluirile despre Lewis Hamilton Inaintea Plecarii de la Mercedes la Ferrari

„In ceea ce priveste feedback-ul pe care il oferim, atat eu cat si Lewis Hamilton, nimic nu se va schimba cu adevarat. Echipa a fost intotdeauna extrem de transparenta cu noi in ceea ce priveste actualizarile si dezvoltarea. Ne tin la curent astfel incat sa avem o intelegere globala a ceea ce se intampla.”

Aceasta declaratie vine in contextul in care multi fani ai Formula 1 ar putea crede ca un pilot de talia lui Lewis Hamilton, cu multiple titluri mondiale la activ, ar putea avea o influenta directa si semnificativa asupra performantei masinii. Russell a dorit sa clarifice ca munca lui Hamilton, la fel ca a tuturor pilotilor, se concentreaza in primul rand pe oferirea unui feedback precis, dar nu pe proiectarea efectivă a masinii.

„Nu e ca si cum, dintr-o data, Lewis a avut o gramada de munca in farfurie si acum sta si isi invarte degetele mari,” a glumit George Russell, indicand ca munca lor de zi cu zi ramane aceeasi, indiferent de circumstante.

Aceasta perspectiva subliniaza cat de esential este rolul echipei tehnice si de inginerie in Formula 1, in timp ce pilotii, desi extrem de importanti, sunt doar o parte dintr-o echipa mult mai mare care contribuie la succesul pe circuit.

author avatar
Redactia iDevice.ro