Proiectul de ULTIM MOMENT Prezentat de Simona Bucura-Oprescu cu Masuri Oficiale Importante in Romania

Proiectul ULTIM MOMENT Prezentat Simona Bucura-Oprescu Masuri Oficiale Importante Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, in cadrul unor declaratii importante de ultim moment, a caror menire este de a aduce in atentie o realizare importanta, a subliniat importanta invatamantului dual in cadrul unui eveniment desfasurat astazi la Vulturesti, unde a fost lansat un proiect inovator pentru educatia tinerilor din mediul rural.

“Acest sistem ofera o sansa mult mai mare de integrare pe piata muncii, cu o meserie buna, dar si cu o meserie care sa aduca un venit bun, pe masura abilitatilor si competentelor pe care le-au obtinut. Cred ca este ceva extraordinar ce se intampla astazi la Vulturesti”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a evidentiat impactul pe care un astfel de proiect il poate avea asupra viitorului economic al regiunii, punand accent pe formarea tinerilor in meserii cautate pe piata muncii, dar direct in mediul rural, ceva ce nu se intampla suficient de mult in Romania acum.

Simona Bucura-Oprescu a continuat prin a mentiona entuziasmul cu care asteapta rezultatele acestui demers: “Abia astept sa venim, sper tot impreuna, si sa vedem dascalii si copiii invatand aici, si apoi abia astept sa ii si intalnim pe piata muncii in Romania, aici acasa.”

Ministrul Muncii a abordat si una dintre principalele probleme ale angajatorilor din Romania: instabilitatea pietei muncii calificate. “Astazi, angajatorii spun ca principala problema pe care o au este instabilitatea pietei de munca calificata”, a explicat Bucura-Oprescu, subliniind necesitatea ca invatamantul sa fie adaptat la cerintele pietei.

“Este important ca invatamantul din Romania sa anticipeze nevoile pietei muncii si sa ofere specialisti formati exact in domeniile de care este nevoie”, a adaugat ministrul. Invatamantul dual este, conform acesteia, solutia atat pentru angajatori, cat si pentru tinerii care doresc sa isi construiasca o cariera in domenii tehnice si practice.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca proiectul lansat la Vulturesti reprezinta un pas important catre dezvoltarea invatamantului din mediul rural, oferind tinerilor oportunitati mai bune si perspective pe piata muncii. “Perspectivele pe piata muncii vor fi mai bune, vor avea venituri mai bune, vor avea competente si abilitati mai bune”, a subliniat Bucura-Oprescu, precizand ca acest tip de invatamant este viitorul pentru tinerii din Romania.

Cu un campus modern, denumit simbolic “taramul cartii”, Vulturesti devine un punct de referinta pentru invatamantul dual in mediul rural. Ministrul si-a exprimat increderea ca acest proiect va fi unul de succes si va inspira alte comunitati sa urmeze exemplul.

“Ma bucur ca povestea pe care mi-o doresc a fi de succes, a invatamantului din mediul rural, prinde contur aici la Vulturesti. Este o noutate absoluta, dar sunt convinsa ca viitorul este luminos pentru tinerii care se vor forma aici”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Acest proiect reflecta angajamentul autoritatilor de a crea un mediu educational care sa raspunda cerintelor economice ale Romaniei si sa ofere tinerilor sansa de a ramane si a se dezvolta profesional in tara.

author avatar
Redactia iDevice.ro