ANM: AVERTIZAREA Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT pentru Romania in 19 Septembrie 2024

ANM AVERTIZAREA Oficiala Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 19 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarea oficiala meteorologica de ultim moment pentru Romania in 19 septembrie 2024, aducand in atentia a milioane de romani un cod galben de fenomene de vreme severa, care urmeaza sa afecteze anumite zone din tara noastra in cursul acestei zile.

ANM transmite prin codurile sale meteorologice faptul ca, zonele vizate sunt Moldova si nordul Dobrogei, unde sunt asteptate averse semnificative din punct de vedere cantitativ. Potrivit informarilor, in aceste regiuni vor exista perioade cu ploi abundente, iar cantitatile de apa acumulate pot ajunge intre 15 si 25 litri pe metru patrat, iar pe alocuri se pot inregistra valori de peste 30 l/mp.

Specialistii avertizeaza ca aceste fenomene pot provoca probleme temporare in trafic si in zonele mai joase, unde apa se poate acumula rapid. Populatia este sfatuita sa fie precauta si sa urmareasca actualizarile din partea autoritatilor locale.

ANM recomanda evitarea deplasarilor neesentiale in intervalul mentionat, in special in zonele cu risc crescut de inundatii, iar asta in conditiile in care in weekend-ul trecut au existat extrem de multe probleme din cauza inundatiilor, care au lasat foarte multe persoane fara multe dintre lucrurile pentru care au muncit o viata intreaga.

author avatar
Redactia iDevice.ro