Sprijinul de ULTIM MOMENT al lui Marcel Bolos Anuntat Oficial cu o Masura a Guvernului Romaniei

Sprijinul ULTIM MOMENT Marcel Bolos Anuntat Oficial cu o Masura a Guvernului Romaniei

Marcel Bolos, ministrul Finantelor, a anuntat recent o noua masura menita sa sprijine companiile din Romania care se concentreaza pe cercetare si dezvoltare (C&D), prin extinderea stimulentelor fiscale existente. Aceste facilitati, care au fost deja accesate de aproximativ 800 de companii si au generat deduceri de peste un miliard de lei anual, vor fi acum disponibile si pentru determinarea impozitului pe profit in raport cu impozitul minim pe cifra de afaceri.

„Este un pas firesc sa extindem aceste facilitati fiscale si sa oferim companiilor posibilitatea de a investi si mai mult in inovatie”, a declarat Marcel Bolos, subliniind ca masura va sprijini direct giganti industriali precum Dacia, Bosch, Continental si Chimcomplex. In opinia sa, aceasta extindere nu doar ca va consolida pozitia competitiva a companiilor romanesti pe pietele internationale, dar va aduce si o contributie majora la economia nationala.

Marcel Bolos a explicat ca stimulentele fiscale vor incuraja investitiile in tehnologie noua, echipamente moderne si formarea angajatilor. „Nu este intotdeauna usor sa iti asumi riscuri si sa investesti in cercetare si dezvoltare, dar am vazut de nenumarate ori ca acele companii care fac acest pas devin mai puternice si mai competitive,” a adaugat el.

Marcel Bolos spune ca prin intermediul acestor masuri, Romania spera sa atraga si mai multe investitii straine directe, orientate catre proiecte cu valoare adaugata ridicata. Facilitatile fiscale oferite permit companiilor sa redirectioneze o parte din fondurile economisite catre dezvoltarea de noi tehnologii si solutii inovatoare, esentiale pentru a raspunde cerintelor tot mai dinamice ale pietei.

Masura anuntata de Marcel Bolos reflecta un angajament clar al guvernului de a sprijini progresul tehnologic si de a stimula inovarea in sectoarele cheie ale economiei. Cu deduceri fiscale extinse si o politica fiscala favorabila, companiile au acum un motiv in plus sa investeasca in cercetare-dezvoltare, transformand Romania intr-un hub tehnologic de referinta la nivel european.

Aceste masuri fiscale vin intr-un moment crucial pentru industria romaneasca, oferind un sprijin binevenit in procesul de digitalizare si modernizare a capacitatilor de productie. Bolos este increzator ca acestea vor duce la o crestere economica sustenabila, bazata pe inovatie si tehnologie.

author avatar
Redactia iDevice.ro