Austria: Karl Nehammer Jubileaza dupa LOVITURA Data Aderarii Depline a Romaniei la Schengen

Austria Karl Nehammer Jubileaza LOVITURA Data Aderarii Depline Romaniei Schengen

Austria a dat o lovitura foarte serioasa Romaniei, iar Karl Nehammer jubileaza, totul pentru ca in cursul zilelor trecute a fost facut anuntul extrem de important cu privire la noii comisari europeni, iar austriecii vor avea comisarul european pentru migratie, cel care ar trebui sa sustina si aderarea Romaniei la Schengen, dar e discutabil daca o va face.

Austria s-a opus cu toata forta aderarii Romaniei la Schengen in ultimii ani, iar din pacate, primind portofoliul migratiei acum, e destul de clar ca perspectivele noastre de a finaliza procesul se reduc serios, Karl Nehammer nefiind dispus sa-si schimbe pozitia, iar din pacate urmeaza schimbari majore pentru sistemul de azil din Europa, influentate de multiple tari.

Austria a obtinut un portofoliu critic intr-o perioada in care UE se confrunta cu probleme extrem de mari din cauza migratiei ilegale, iar Karl Nehammer va forta cu siguranta masuri dure pentru reducerea migratiei, ceea ce va lasa aderarea Romaniei la Schengen in umbra totala, asta daca va mai exista Spatiul Schengen, avand in vedere deciziile Olandei si Germaniei.

“Austria are acum mandatul și încrederea de a-și realini politica de azil și migrație. Nu va fi ușor, există interese diferite în Uniune. Brunner a dovedit că poate aduna puncte de vedere diferite și poate ajunge la un compromis pe probleme dificile.

Statele UE ar trebui să continue să pledeze pentru protecția eficientă a frontierelor externe, să ușureze povara acelor state membre ale UE cu cei mai mulți migranți și să ofere un sprijin și mai mare țărilor de la frontiera externă ale UE. În lupta împotriva migrației ilegale, acum există în sfârșit “împreună”. Trebuie să mergem în continuare pe această cale.”

author avatar
Redactia iDevice.ro