Acordul de ULTIM MOMENT Semnat de Marcel Bolos pentru Finantari Importante in Romania!

Acordul ULTIM MOMENT Semnat Marcel Bolos Finantari Importante Romania

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a anuntat astazi semnarea unui acord important cu ambasadorul Elvetiei in Romania, Massimo Baggi. Acordul prevede accesul IMM-urilor romanesti din sectorul productiv la o finantare de 55 de milioane de franci elvetieni, destinata investitiilor in modernizarea echipamentelor, digitalizarea proceselor si extinderea capacitatilor de productie.

Marcel Bolos afirma ca programul, parte a cooperarii elvetiano-romane, urmareste sa sprijine dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, oferindu-le un avantaj competitiv pe piata europeana si globala. „IMM-urile romanesti joaca un rol esential in comunitatile locale, fiind principalii angajatori si contribuabili.

Finantarea le va permite sa inoveze si sa se dezvolte, oferindu-le oportunitatea de a moderniza echipamentele, digitaliza operatiunile si extinde capacitatile de productie,” a declarat Marcel Bolos.

Finantarea oferita prin acest acord va avea doua componente: un grant de pana la 40% din cheltuielile eligibile (maximum 50.000 CHF) si un imprumut bancar la conditii mult mai avantajoase decat cele de pe piata, acoperind minimum 60% din cheltuielile eligibile de investitii. Aceasta structura financiara este menita sa elimine barierele majore cu care se confrunta IMM-urile, precum accesul dificil la capital.

Acordul se va derula pana in septembrie 2029, fiind implementat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, in parteneriat cu institutii bancare selectate. Bugetul total alocat programului este de 55,7 milioane franci elvetieni, dintre care 70% este contributie elvetiana si 30% cofinantare romana.

In plus, Marcel Bolos a mentionat ca acest program face parte dintr-o strategie mai ampla, “Romania produce”, care prevede alocarea a 250 de milioane de euro pentru sprijinirea industriei prelucratoare din Romania.

“Scopul nostru este ca tot ceea ce este extras din solul Romaniei sa fie prelucrat in Romania,” a subliniat ministrul, evidentiind importanta valorificarii resurselor nationale. Prin acest acord, IMM-urile romanesti din sectorul productiv primesc o sansa unica de a se moderniza si de a contribui la dezvoltarea economiei romanesti.

author avatar
Redactia iDevice.ro