Grecia Sfideaza Germania, Anunt Oficial de ULTIM MOMENT Amenintand Aderarea Romaniei la Schengen

Grecia Sfideaza Germania Anunt Oficial ULTIM MOMENT Amenintand Aderarea Romaniei Schengen

Grecia sfideaza Germania, dupa decizia Berlinului de a introduce noi controale mai stricte la granitele sale terestre, ministrul pentru migratie, Nikos Panagiotopoulos, afirmand ca tara sa nu va primi mii de migranti care nu primesc azil de la germani, aceasta disputa punand in discutie viabilitatea aderarii depline a Romaniei la Schengen in cursul anului 2024.

Grecia este un prim punct de intrare in Uniunea Europeana pentru numere mari de migranti in fiecare an, dar va refuza sa primeasca inapoi mii de persoane, mai ales ca tratatele UE nu o obliga sa faca acest lucru, dar o disputa cu Germania ar putea pune si mai multa presiune pe aderarea deplina a Romaniei la Schengen, ceva ce nimeni de la Bucuresti nu isi doreste acum.

Grecia este supusa unei presiuni colosale cand vine vorba despre migratia ilegala, tarmurile sale fiind asaltate in fiecare zi de zeci, peste zeci, de mii de migranti, multi incercand sa ajunga in Germania, dar cei care nu sunt primiti acolo, nu vor fi reprimiti de guvernul de la Atena, ping pong-ul putand alimenta teoriile unora pentru a respinge aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

“Nu a existat niciodată și încă nu există nicio problemă de returnări în masă. Acordurile UE au subliniat un număr foarte limitat de persoane care sunt trimise înapoi în Grecia, primul punct de sosire pentru mulți care încearcă să intre în spațiul Schengen fără viză al Uniunii Europene.

Berlinul dorește, de asemenea, să returneze mai mulți refugiați în țara în care și-au asigurat inițial azil, cum ar fi Grecia, așa cum este permis de regulile de imigrare ale blocului. a declarat ministrul grec pentru migratie, Nikos Panagiotopoulos.”

author avatar
Redactia iDevice.ro