Actiunile de ULTIM MOMENT ale lui Volodimir Zelenski pentru a Castiga Razboiul Ucrainei cu Rusia

Actiunile ULTIM MOMENT Volodimir Zelenski Castiga Razboiul Ucrainei Rusia

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat recent ca lunile de toamna vor fi decisive in stabilirea directiei viitoare a conflictului cu Rusia. Intr-un mesaj adresat natiunii, el a subliniat importanta consolidarii pozitiilor Ucrainei impreuna cu partenerii internationali pentru a obtine o victorie comuna si o pace justa.

Zelenski a mentionat ca se decide acum mostenirea generatiei actuale de lideri de stat, subliniind rolul crucial al colaborarii internationale in aceste momente critice.

In zilele urmatoare, presedintele ucrainean urmeaza sa se intalneasca cu lideri din Sudul Global, G7, Europa si reprezentanti ai organizatiilor internationale. De asemenea, sunt programate discutii importante cu oficiali din Statele Unite. El a accentuat necesitatea unei paci reale si a unei victorii autentice pentru Ucraina si pentru dreptul international.

Situatia de pe front ramane tensionata, cu noi atacuri asupra oraselor ucrainene. Potrivit lui Zelenski, fortele ruse au lovit din nou Harkovul, folosind bombe aeriene care au vizat o cladire rezidentiala, rezultand ranirea a 21 de persoane, inclusiv copii si adolescenti. Autoritatile au evacuat 60 de locuitori din cladire, oferindu-le asistenta necesara.

In ultima saptamana, inamicul a utilizat peste 900 de bombe aeriene ghidate, aproximativ 400 de drone “Shahed” si aproape 30 de rachete de diferite tipuri. In acest context, presedintele a subliniat necesitatea consolidarii capacitatii de aparare a Ucrainei. “Trebuie sa ne imbunatatim capacitatile pentru a proteja mai bine vietile si pentru a asigura siguranta”, a declarat el, adaugand ca Ucraina are nevoie de capabilitati pe raza lunga si ca va continua sa convinga partenerii in acest sens.

Zelenski a laudat eforturile fortelor armate ucrainene pentru operatiunile precise pe teritoriul inamic, considerand aceasta abilitate un punct de cotitura in conflict. El a mentionat avarierea unui arsenal semnificativ al fortelor ruse si a multumit tuturor celor implicati in aceste operatiuni.

In incheiere, presedintele a subliniat importanta sprijinului international si a armamentului furnizat de parteneri pentru a accelera sfarsitul razboiului prin distrugerea potentialului ofensiv al Rusiei. El a accentuat ca Ucraina realizeaza aceste progrese datorita propriilor capacitati si armament, dar ca ajutorul partenerilor poate grabi incheierea conflictului.

author avatar
Redactia iDevice.ro