Ungaria: Plangerile Oficiale de ULTIM MOMENT privind Germania si Aderarea Romaniei la Schengen

Ungaria Plangerile Oficiale ULTIM MOMENT Germania Aderarea Romaniei Schengen

Ungaria lanseaza o serie de noi atacuri impotriva Comisiei Europene, punand Germania in centrul lor, iar asta pentru ca secretarul de stat pentru comunicare din Guvernul lui Viktor Orban, reclama dublul standard privind masurile impotriva migratiei luate de diverse state, dar asta afecteaza si aderarea deplina a Romaniei la Schengen, de mai bine de 10 ani de zile.

Ungaria spune ca Germania nu a fost criticata sau amendata de catre Comisia Europeana dupa ce a decis sa ignore legislatia Schengen si sa impuna in mod discretionar controale la granitele sale, desi guvernul de la Budapesta a fost amendat cu 200 de milioane de euro pentru nerespectarea regulilor, dublul standard afectand si aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Ungaria se plange de probleme din cauza carora si aderarea deplina a Romaniei la Schengen a fost amanata pentru peste 10 ani de zile, problemele fiind unele extrem de complicata, iar din pacate situatia este foarte departe de a se rezolva pentru noi, sau pentru guvernul lui Viktor Orban, care este amenintat cu noi amenzi pentru nerespectarea legislatiei UE.

“Bruxelles este un ipocrit – abordarea inconsecventă a Uniunii Europene cu privire la măsurile de control la frontierele statelor membre nu a fost niciodată mai evidentă sau mai îngrijorătoare. Ungaria a fost criticată fără milă de Bruxelles, luând măsuri legale și impunând amenzi pentru politica sa strictă care vizează stoparea migrației ilegale și protejarea frontierelor externe ale UE.

Între timp, Germania a reintrodus recent controalele la frontiere la toate granițele sale pentru a face față migrației ilegale, iar UE a rămas remarcabil de tăcută. Această diferență puternică ridică o întrebare critică: este Bruxelles-ul ipocrit și motivația pedepsirii Ungariei este pur politică ?”

author avatar
Redactia iDevice.ro