Hidroelectrica: Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia Milioanelor de Clienti din Romania

Hidroelectrica Informarile Oficiale ULTIM MOMENT Atentia Milioanelor Clienti Romania

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din surse hidro din Romania, si unul dintre cei mai cautati furnizori de energie electrica, isi intensifica eforturile pentru retehnologizarea capacitatilor existente si se concentreaza pe consolidarea activitatilor sale principale, cunoscute sub termenul de core business.

Hidroelectrica, prin, Karoly Borbely, CEO-ul companiei, a subliniat in cadrul unei recente conferinte despre energie, importanta acestor directii strategice, mentionand ca investitiile sunt esentiale pentru viitorul Hidroelectrica, atat pe termen mediu, cat si lung.

“Investim in activitatile de mentenanta, modernizare si retehnologizare, dar si in diversificarea productiei, inclusiv in surse regenerabile. In ciuda unui an extrem de dificil, afectat semnificativ de seceta, am reusit sa mentinem un ritm ridicat al investitiilor. Acestea sunt esentiale pentru a adauga valoare companiei si pentru a ne asigura ca putem ramane competitivi in urmatoarele decenii,” a explicat Karoly Borbely.

Hidroelectrica: Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia Milioanelor de Clienti din Romania

Hidroelectrica spune ca unul dintre proiectele majore anuntate recent este retehnologizarea centralei de la Vidraru, un proiect in valoare de 188 de milioane de euro. Acest contract, semnat dupa 12 ani de la ultima investitie semnificativa, vine ca o necesitate avand in vedere ca centrala, care are peste 50 de ani de functionare, a fost operata pana acum doar cu lucrari de mentenanta curenta.

Modernizarea va extinde durata de viata a echipamentelor cu cel putin 40 de ani, potrivit estimarilor companiei. „Dupa finalizarea acestei lucrari, durata de viata a hidroagregatelor va creste considerabil. Aceste echipamente pot sa sustina productia de energie chiar si in momentele cand sursele regenerabile, precum energia solara si eoliana, nu sunt capabile sa furnizeze curent electric constant,” a adaugat CEO-ul Hidroelectrica.

Aceasta initiativa de retehnologizare reflecta angajamentul companiei de a-si proteja infrastructura critica si de a se adapta la noile cerinte ale pietei energetice. Pe langa retehnologizarea capacitatilor existente, Hidroelectrica isi propune sa continue investitiile in energie regenerabila, contribuind astfel la tranzitia energetica a Romaniei si la cresterea independentei energetice.

Hidroelectrica isi consolideaza pozitia de lider in sectorul energetic romanesc, asigurand atat securitatea energetica, cat si sustenabilitatea pe termen lung.

author avatar
Redactia iDevice.ro