Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, le aduce in atentie romanilor din toata tara o actiune foarte importanta, iar asta pentru ca a decis sa participe alaturi de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, la deschiderea celei de-a treia editii a targului „Rod cu Spor”, organizat de Consiliul Judetean Arges la Muzeul Golești din Stefănești.
Simona Bucura-Oprescu afirma ca evenimentul, care se desfasoara pana duminica, reunește aproape 100 de producatori si mestesari populari din sase judete ale tarii, prezentand o gama variata de produse traditionale alimentare si artizanale, precum si demonstratii ale mestersilor populari.
Simona Bucura-Oprescu, in cadrul ceremoniei de deschidere, a subliniat importanta pastrarii si promovarii obiceiurilor si meseriilor traditionale, afirmand ca acestea pot crea noi locuri de munca si genera plus-valoare in cadrul economiei sociale.
„Ambitia mea ca ministru este sa reusim, prin economia sociala, sa reinvie mestesugurile si sa ne reindragostim de meserii. Sunt meserii si obiceiuri pe care nu trebuie sa le pierdem. Trebuie sa le punem impreuna in valoare”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.
Simona Bucura-Oprescu a mai adaugat: „Cea mai mare bucurie pentru mine este sa fim astazi acasa impreuna si sa ne reintalnim la Muzeul Golești, un loc emblematic pentru istoria si cultura Romaniei. Impreuna, romanii, ne bazam existenta pe munca si pe credinta nostra stramoseasca. Cu munca, determinare si sprijinul fondurilor europene, suntem siguri ca vom reusi sa ducem mai departe ceea ce este bun in Romania. Sa fie cu rod si spor pentru toti cei care muncesc!”
Florin Barbu a evidentiat faptul ca bugetul alocat agriculturii este cel mai mare din istorie, Guvernul Marcel Ciolacu asigurand cele mai multe fonduri destinate fermierilor. „Sustenabilitatea si dezvoltarea agriculturii noastre sunt prioritati esentiale pentru guvernul nostru. Investitiile semnificative in acest sector vor sprijini fermierii si vor consolida economia rurala”, a declarat Florin Barbu.
„Rod cu Spor” reprezinta un prilej important de a celebra traditiile si de a sustine producatorii autohtoni, contribuind astfel la revitalizarea economiei locale si la pastrarea identitatii culturale a regiunii. Participantii pot achizitiona produse autentice, pot invata mestesuguri traditionale si pot interactiona direct cu producatorii, promovand astfel un model de consum sustenabil si responsabil.
Simona Bucura-Oprescu spune ca atat consiliul Judetean Arges, cat si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, continua sa sprijine initiative similare care valorifica patrimoniul cultural si stimuleaza economia locala, in beneficiul comunitatilor din judet.