Decizia de URGENTA a lui Mircea Fechet, Masurile Anuntate de Ministrul Mediului

Decizia URGENTA Mircea Fechet Masurile Anuntate Ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anuntat astazi convocarea Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta in urma avertizarilor meteo emise recent. Aceasta masura vine in contextul prevenirii si gestionarii potentialelor inundatii si altor fenomene meteorologice extreme.

„Am convocat astazi Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta ca urmare a avertizarilor meteo emise. Am dispus ca toate Sistemele de Gospodarire a Apelor si Administratiile Bazinale sa fie pregatite pentru interventii rapide in teren,” a declarat ministrul Fechet.

El a subliniat importanta functionarii eficiente a dispeceratelor, afirmand: „Buna functionare a dispeceratelor este vitala si ne poate ajuta sa castigam acele minute importante pentru a actiona. Este, de asemenea, foarte important sa monitorizam din teren evolutia debitelor pentru a evita orice intarziere in comunicarea informatiilor.”

Ministerul a accentuat necesitatea intaririi prevenirii in localitatile aflate in avalul cursurilor de apa. „Prevenția pentru localitatile aflate in avalul cursurilor de apa trebuie intarita, iar orice modificare a debitelor trebuie comunicata imediat autoritatilor,” a adaugat Fechet.

In contextul recentelor inundatii care au afectat zona Galati, ministrul a cerut o atentie sporita: „Am cerut o atentie deosebita pentru zona Galati, afectata recent de inundații si am solicitat servicii de permanenta in bazinul hidrografic al Siretului si Prut-Barlad.”

Mircea Fechet a reafirmat angajamentul ministerului de a ramane mobilizat: „Ramanem mobilizati, pentru a gestiona cat mai rapid situatiile unde va fi nevoie.”

Aceasta initiativa face parte din eforturile continue ale guvernului de a asigura protectia cetatenilor si a infrastructurii nationale impotriva efectelor negative ale fenomenelor meteorologice extreme.

author avatar
Redactia iDevice.ro