Germania si Italia Anunta Oficial o Decizie de ULTIMA ORA ce Vizeaza si Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Italia Anunta Oficial Decizie ULTIMA ORA Vizeaza Aderarea Romaniei Schengen

Germania si vor coopera indeaproape incepand din 2024 pentru a incerca sa combata una dintre problemele foarte mari cu care se confrunta Europa in momentul de fata, apropierea de Franta nefiind singura masura pe care Olaf Scholz a decis sa o ia, iar decizia poate fi una majora pentru aderarea Romaniei la zona Schengen in 2024.

Germania si Italia vor lucra indeaproape pentru a combate migratia ilegala, Olaf Scholz discutand cu Giorgia Meloni despre deciziile sale de a introduce noi controale la granitele dintre tari, scopul fiind depistarea mai multor tentative ilegale de trecere ale frontierelor, reducerea migratiei ilegale fiind de folos pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Germania nu colaboreaza doar cu Italia pentru a reduce migratia ilegala, ci face acelasi lucru inclusiv cu Franta, impreuna cu Parisul cerand oficial si renegocierea pactului privind migratia si azilul, adoptat la inceputul anului 2024, aderarea Romaniei la Schengen depinzand de el, dar se pare ca va fi nevoie de mai multe discutii si negocieri pentru finalizarea procesului.

“Giorgia Meloni, a avut o discuție telefonică în această după-amiază cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Cancelarul Scholz a subliniat motivele din spatele deciziei recente a Germaniei de a reintroduce controalele la frontieră cu statele membre învecinate și inițiativele ulterioare pe care Germania le-a introdus pentru a contracara sosirile neregulate.

Cei doi lideri au convenit să mențină o strânsă coordonare pe această temă, și înaintea următoarelor reuniuni ale Consiliului European, cu scopul de a consolida legătura dintre dimensiunea internă și cea externă a politicii UE în materie de migrație, în special prin consolidarea politicilor privind parteneriatele cu țările migranților. de origine și de tranzit, retururi, lupta împotriva traficanților de persoane și migrația legală.”

author avatar
Redactia iDevice.ro