Ungaria: Decizia Oficiala Extraordinara de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Ungaria Decizia Oficiala Extraordinara ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Spatiul Schengen

Ungaria anunta oficial o decizie de ultima ora care vine ca o veste extraordinara pentru aderarea la zona Schengen a Romaniei, iar asta pentru ca ministrul Boka a confirmat in mod oficial faptul ca guvernul lui Viktor Orban cauta solutii pentru a implementa legislatia europeana in materie de azil si migratie, dupa ce a fost amendata substantial.

Ungaria nu va plati amenda de 200 de milioane de euro pe care Comisia Europeana i-a impus-o, banii urmand a fi dedusi din fondurile europene pe care guvernul lui Viktor Orban ar trebui sa ii primeasca, dar chiar si asa, se cauta solutii pentru ca aquis-ul comunitar sa fie aplicat, ceea ce va ajuta enorm aderarea Romaniei la Spatiul Schengen cat mai rapid.

Ungaria s-a incapatanat in repetate randuri sa implementeze legislatia Comisiei Europene, desi este obligata sa faca acest lucru, dar iata ca Viktor Orban este totusi dispus sa coopereze, chiar daca nu vrea sa plateasca amenzi, cautand alte solutii pentru a acoperi cheltuielile cu protectia granilote, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi serios ajutata.

„În ceea ce privește sancțiunea financiară, pot confirma că guvernul ungar nu va plăti această penalizare. După cum am înțeles, Comisia are la dispoziție și alte instrumente pentru a recupera această sumă. Suntem dispuși să ne angajăm într-un mod constructiv cu Comisia pentru a asigura respectarea deplină a hotărârii Curții.

Dar și pentru a pune în aplicare procedura de azil a UE la granița cu Serbia. Am convenit asupra unui calendar cu privire la modul în care vom conduce aceste discuții. Analizăm posibilități legale cu privire la modul în care anumite cheltuieli pe care le-am suportat pentru protecția frontierei ar putea fi compensate.”

author avatar
Redactia iDevice.ro