ANM: AVERTIZAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica de ULTIM MOMENT in Romania pe 30 Septembrie 2024

ANM AVERTIZAREA NOWCASTING Oficiala Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 30 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, comunica avertizarea nowcasting oficiala meteorologica de ultim moment in Romania pe 30 Septembrie 2024, punandu-ne in atentie vremea severa produsa de catre o atentionare de tip cod galben.

ANM spune ca avertizarea valabila incepand cu ora 09:10, vizeaza intregul judet Mehedinti. Aceasta avertizare vizeaza orasele Drobeta-Turnu Severin, Simian, Vanju Mare, Gogoșu, Jiana, Patulele, Cujmir, Breznita-Ocol, Balacita, Tamna, Devesel, Izvoru Barzii, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Malovăț, Prunisor, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vanatori, Vladaia, Padina, Obârșia de Camp, Livezile, Braniștea, Pristol, Vanjuleț, Husnicioara, Vrata, Poroina Mare, Rogova, Ilovita, Corlățel si Ciresu. De asemenea, zona de munte a judetului, inclusiv localitatile Orșova, Eșelnița, Dubova si Svinița, este inclusa in aceasta alerta.

ANM spune ca intensificari ale vantului sunt prognozate, cu rafale ce pot atinge viteze intre 50 si 70 km/h. Aceste conditii meteo pot genera dificultati pentru traficul rutier, activitati agricole si alte activitati in aer liber. Locuitorii din zonele afectate sunt indemanati sa acorde o atentie sporita prognozelor meteo si sa ia masuri de precautie adecvate.

ANM subliniaza ca avertizarile si atentionarile meteorologice sunt actualizate in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate. Informarile sunt emise atunci cand exista potentialul ca fenomenele meteorologice sa devina temporar periculoase pentru anumite activitati, chiar daca acestea sunt in general obisnuite pentru perioada respectiva.

In cazul in care fenomenele meteorologice prognozate devin imediate si periculoase, avertizarile de fenomene periculoase pot fi emise pentru o perioada de maxim 6 ore.

Comunitatea este rugata sa ramana informata prin canalele oficiale de comunicare si sa respecte indicatiile autoritatilor locale pentru a asigura sigurantatea personala si a bunurilor. Pentru mai multe informatii si actualizari, locuitorii sunt sfatuiti sa consulte site-ul oficial al ANM sau sa urmareasca canalele media autorizate.

author avatar
Redactia iDevice.ro