ANM: Coduri cu AVERTIZARI Meteorologice Oficiale de ULTIMA ORA pe 1 Octombrie 2024 in Romania

ANm Coduri AVERTIZARI Meteorologice Oficiale ULTIMA ORA 1 Octombrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, are emise noi coduri cu avertizari meteorologice oficiale de ultima ora pe 1 octombrie 2024 in Romania, aducand in atentie multiple coduri de vreme severa imediata, despre care ar trebui sa stie milioane de romani.

ANM a emis o avertizare meteorologica de cod galben valabila incepand de astazi, 30 septembrie, de la ora 10:00. Avertizarea vizeaza ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului in regiunile Moldova, Dobrogea si estul Munteniei.

In aceste zone, meteorologii avertizeaza ca se vor inregistra averse, iar cantitatile de apa vor varia intre 25 si 40 de litri pe metru patrat, iar pe alocuri pot depasi 50 de litri pe metru patrat. Vantul va sufla cu intensitate, viteza la rafala putand ajunge intre 50 si 70 de kilometri pe ora, ceea ce poate crea probleme pentru infrastructura locala si pentru transporturi.

ANM a emis o alta avertizare si pentru Carpatii Orientali si Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In aceste zone, vantul va sufla puternic, cu rafale ce vor atinge intre 70 si 90 de kilometri pe ora. Aceasta poate cauza reducerea vizibilitatii si ingreunarea traficului in zonele montane.

ANM avertizeaza ca fenomenele de intensificare a vantului vor continua si pe 1 octombrie, intre orele 10:00 si 23:00, afectand aceleasi regiuni: Moldova, Dobrogea si estul Munteniei. In aceste zone, vantul va avea rafale de 50 pana la 70 de kilometri pe ora, ceea ce poate amplifica disconfortul termic si riscul de accidente.

Meteorologii anunta ca in functie de evolutia fenomenelor, avertizarile vor fi actualizate, iar autoritatile sunt pregatite sa emita alerte de urgenta in cazul in care situatia se va agrava. ANM recomanda prudenta in trafic si evitarea deplasarilor in zonele afectate de rafale puternice si precipitatii abundente.

author avatar
Redactia iDevice.ro