ANM: Codurile Meteorologice Oficiale de ULTIMA ORA in Romania pe 2 Octombrie 2024

ANM Codurile Meteorologice Oficiale ULTIMA ORA Romania 2 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis codurile meteorologice oficiale de ultima ora in Romania pe 2 octombrie 2024, din cauza mai multor atentionari meteo privind vremea severa pe care o vom resimti, in urmatoarele zile, mai multe zone din Romania.

ANM transmite ca specialistii recomanda populatiei din regiunile vizate sa fie pregatita pentru vant puternic si conditii meteorologice mai putin favorabile. In cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogei si in estul Munteniei, vantul va sufla cu putere, atingand viteze de 50 pana la 70 km/h. Intervalul de avertizare este valabil in urmatoarele ore si zile, iar ANM indeamna locuitorii acestor regiuni sa fie atenti la schimbarile rapide ale vremii.

ANM transmite pentru zonele de litoral si Delta Dunarii o avertizare de Cod Portocaliu, semnaland intensificari si mai puternice ale vantului, cu rafale ce pot atinge viteze de 70 pana la 90 km/h. Aceste fenomene pot cauza dificultati in activitatile zilnice, in special in navigatie si in zonele deschise.

In regiunile estice, sud-estice si sud-vestice, dar si la munte, vantul va avea intensificari cu viteze intre 40 si 55 km/h. Pe crestele Carpatilor Meridionali si de Curbura, rafalele de vant vor depasi 70-80 km/h. De asemenea, pe parcursul zilei de marti, sunt asteptate ploi moderate in regiunile estice si sud-estice, unde se vor acumula cantitati de apa de 10 pana la 15 l/mp.

ANM spune ca in Dobrogea va continua sa fie afectata de vanturi puternice, cu viteze la rafala intre 50 si 70 km/h, conform unui nou Cod Galben emis de ANM. Administratia Nationala de Meteorologie monitorizeaza indeaproape evolutia fenomenelor meteorologice si va emite actualizari pe masura ce situatia o va impune.

ANM sfatuieste cetatenii din zonele afectate sa evite activitatile in aer liber in perioadele cu vant intens, sa asigure obiectele din curti si balcoane, si sa urmareasca in mod constant evolutia conditiilor meteo.

Administratia Nationala de Meteorologie va reveni cu actualizari ale avertizarilor in functie de evolutia conditiilor meteo si va emite, la nevoie, alerte de fenomene severe imediate (nowcasting).

author avatar
Redactia iDevice.ro