Efortul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Marcel Bolos pentru Toata Romania

Efortul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Marcel Bolos Toata Romania

Marcel Bolos, ministrul Finantelor, intr-un nou efort de sustinere atat a pietei de capital din Romania, cat si a donatorilor de sange, a anuntat lansarea unei transe speciale a titlurilor de stat Fidelis. Aceasta transa face parte din campania „Romania are sange de rocker, acum si de investitor,” menita sa incurajeze solidaritatea prin recompense semnificative oferite celor care doneaza sange.

„Titlurile de stat Fidelis s-au consacrat deja ca una dintre variantele de investitii cu risc minim pentru populatie, dar si ca pilon de baza in dezvoltarea pietei de capital din Romania,” a declarat Bolos. „Este un instrument care continua sa fie o solutie atractiva: dincolo de dobanzile competitive, flexibilitatea ramane esentiala — va puteti retrage oricand sumele investite, fara sa pierdeti castigurile acumulate, iar veniturile sunt neimpozabile.”

Marcel Bolos, in plus fata de beneficiile traditionale oferite investitorilor Fidelis, spune ca donatorii de sange vor primi un avantaj suplimentar: un punct procentual in plus la dobanda si un prag de subscriere de zece ori mai mic.

Acest lucru face ca investitia in titlurile Fidelis sa fie si mai accesibila pentru cei care contribuie la aceasta cauza umanitara. „Nu sunt de neglijat nici celelalte beneficii pe care le au donatorii: reducere la transport, o zi libera platita si bonuri de masa, pentru care am crescut valoarea la 280 lei,” a subliniat ministrul.

Campania, care va include donatorii de sange ce au contribuit incepand cu 1 mai 2024, isi propune sa stimuleze donarea de sange intr-o perioada in care resursele sunt critice. „Donarea se face acum pe baza de programare, astfel ca daca nu ati reusit inca sa donati anul acesta, este momentul potrivit,” a adaugat Bolos.

In paralel cu lansarea acestei noi transe Fidelis, Ministerul Finantelor a efectuat un transfer important de fonduri catre Casa Nationala de Pensii, asigurand astfel plata pensiilor majorate. „Am procesat deschiderea de credite bugetare pentru ca 10,6 miliarde lei sa plece astazi catre Casa Nationala de Pensii, pentru asigurarea platii tuturor pensiilor majorate. Diferenta de pana la 12,5 miliarde lei va fi virata pentru celelalte drepturi de asistenta sociala,” a afirmat ministrul.

In concluzie, echipele de la Casa Nationala de Pensii si Posta Romana vor continua sa distribuie aceste fonduri astfel incat platile sa ajunga la beneficiari la timp. Marcel Bolos a reiterat, „Ca de fiecare data, cu respect pentru seniorii Romaniei!”

author avatar
Redactia iDevice.ro