Document Normativ de ULTIM MOMENT al lui Sorin Grindeanu cu Masuri ale Guvernului pentru Romania

Document Normativ ULTIM MOMENT Sorin Grindeanu Masuri Guvernului Romania

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pregateste un nou proiect de Hotarare de Guvern, care are menirea de a introduce o serie de schimbari importante pentru Romania, iar asta deoarece a oferit recent detalii cu privire la proiectul de act normativ care vizeaza modificarea descrierii tehnice a unor bunuri imobile aflate in administrarea Spitalului Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca.

Sorin Grindeanu explica in cadrul acestui proiect de Hotarare de Guvern faptul ca modificarile sunt rezultatul lucrarilor de cadastru si publicitate imobiliara realizate asupra acestor bunuri si au fost incluse intr-o anexa la proiectul de hotarare.

Conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, ministerele au responsabilitatea de a intocmi inventarul bunurilor din domeniul public al statului, care ulterior trebuie aprobat prin hotarare de Guvern. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii gestioneaza aceste bunuri in conformitate cu prevederile Anexei nr. 16 din Hotararea Guvernului nr. 1705/2006, actualizata pentru a reflecta modificarile survenite in urma inventarierii anuale.

Sorin Grindeanu a subliniat faptul ca aceste schimbari sunt necesare pentru a actualiza datele privind patrimoniul detinut de Spitalul Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca, conform cu realitatea din teren. Printre modificarile prezentate in anexa proiectului se numara ajustarea descrierilor tehnice si a suprafetelor unor cladiri.

De exemplu, imobilul cu Nr. MF 36040 a suferit o schimbare in descrierea sa, de la „Sectia de chirurgie: D+P+2E” la „Sp+D+P+2E”, iar suprafata sa desfasurata a fost redusa de la 3.144 mp la 2.908 mp. Deasemenea, imobilul cu Nr. MF 36041, care anterior era descris ca „Sectia de interne: D+P+2E”, este acum descris ca „Sp+P+2E”, iar suprafata sa desfasurata a fost redusa de la 2.777 mp la 2.350 mp.

Modificarile facute la imobilele din administrarea Spitalului Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca nu sunt supuse cererilor de retrocedare si nu fac obiectul unor litigii. Ministrul a accentuat faptul ca aceste ajustari nu afecteaza interesele statului sau ale institutiilor publice si sunt necesare pentru o administrare corecta si eficienta a patrimoniului.

Sorin Grindeanu, prin proiectul de act normativ reflecta eforturile Ministerului Transporturilor si Infrastructurii de a mentine un inventar actualizat si corect al bunurilor publice aflate sub administrarea sa, in conformitate cu legislatia in vigoare.

author avatar
Redactia iDevice.ro