Germania: Decizia cu Turcia de ULTIM MOMENT si Impactul Important pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania Decizia Turcia ULTIM MOMENT Impactul Important Aderarea Romaniei Schengen

Germania si Turcia au luat o decizie extrem de importanta, cu potentialul de a avea un impact foarte mare si pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece guvernele celor doua tari au cazut de acord ca germanii sa poata deporta turcii carora nu le-au fost acceptate cereri de azil, aproximativ 16.000 fiind in aceasta situatie doar in 2024.

Germania a anuntat aceasta decizie cu Turcia prin intermediul ministrului de interne, Nancy Faeser, ea venind intr-un moment in care germanii au impus controale la toate granitele terestre, facand aderarea Romaniei la Schengen nu doar foarte dificila, ci si inutila, pentru ca n-am putea calatori prea mult fara a ne “lovi” de controale la granite.

Germania vrea sa deporteze mai multi turci decat in trecut din cauza numarului mare al celor care nu au cereri de azil aprobate, iar acest lucru ar putea duce la o grabire a aderarii Romaniei la Schengen cu granitele terestre, insa deocamdata nimeni nu stie cand si cum, avand in vedere situatia complicata dupa alegerile parlamentare din Austria.

“Am reușit că întoarcerile în Turcia pot fi efectuate mai rapid și mai eficient, iar Turcia poate lua înapoi cetățenii cărora nu li se permite să rămână în Germania mai repede. Acesta este un alt element de bază pentru limitarea migrației ilegale. Legile europene au fost deja decise și vom adapta legislația germană până la sfârșitul acestui an.

Vom prezenta proiectele noastre de legi în acest sens în săptămânile următoare. Vrem să trimitem înapoi in Turcia până la 500 de migranți ilegali pe săptămână pe zborurile regulate. exista progrese mari in aplicarea acestor masuri noi.” a declarat Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei.”

author avatar
Redactia iDevice.ro