ANM: Prognoza Meteo Oficiala de ULTIM MOMENT cu Actualizarea Starii Vremii in Romania pe 10 Zile

ANM Prognoza Meteo Oficiala ULTIM MOMENT Actualizarea Starii Vremii Romania 10 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis prognoza meteo oficiala de ultim moment cu actualizarea starii vremii in Romania pe 10 zile, anuntand ca tara noastra va experimenta o varietate de conditii meteorologice in urmatoarele doua saptamani.

ANM spune ca prognoza este bazata pe modelele numerice furnizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF). In acest interval, sunt prognozate temperaturi variabile, alternand intre episoade de racire si incalzire, cu sanse mari de precipitatii in mai multe regiuni.

Banat

In Banat, primele zile vor fi mai reci decat normalul perioadei, cu temperaturi maxime in jurul valorii de 17-18 grade. Vremea se va incalzi usor la mijlocul primei saptamani, atingand maxime de aproximativ 22 de grade. Intre 4 si 6 octombrie, este asteptata o noua racire, cu temperaturi scazand din nou la 18 grade. La mijlocul lunii octombrie, media valorilor diurne va ajunge la 24 de grade, iar apoi va scadea spre 20 de grade. Noaptea, temperaturile vor cobori la 5 grade la inceputul perioadei, urcand usor la 10-12 grade spre final. Precipitatiile sunt asteptate in intervalul 4-7 octombrie si dupa data de 10 octombrie.

Crisana

In Crisana, inceputul perioadei va aduce temperaturi mai scazute, cu maxime in jurul valorii de 16 grade. Dupa 4 octombrie, va urma o usoara incalzire pana la 19-20 grade, insa intre 4 si 6 octombrie, se va inregistra o noua scadere termica, revenind la 18 grade. Noaptea, temperaturile vor scadea la 5 grade, cu o usoara crestere la 9-11 grade pe parcurs. Sansele de ploaie sunt mari intre 3 si 7 octombrie si dupa 10 octombrie.

Transilvania

In Transilvania, vremea va fi in incalzire pana la mijlocul saptamanii, cu maxime crescand de la 10-11 grade la aproximativ 22 de grade. Ulterior, vor fi alternante termice, cu temperaturi osciland intre 18 si 22 de grade pana la sfarsitul intervalului. Noaptea, temperaturile vor fi scazute la inceput, variind intre 2 si 6 grade, urcand usor pana la 8-11 grade. Precipitatiile sunt asteptate la inceputul saptamanii si intre 4-7 octombrie.

Maramures

In Maramures, primele zile vor aduce o crestere a temperaturilor de la 12 grade la maxime de 18-19 grade. Dupa 3 octombrie, vremea va varia intre 18 si 22 de grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 10 octombrie. Pe timpul noptii, temperaturile vor fi mai scazute, intre 3 si 6 grade, crescand treptat pana la 8-11 grade. Sansele de ploaie sunt ridicate intre 4 si 7 octombrie si dupa 10 octombrie.

Moldova

Moldova va experimenta o crestere a temperaturilor maxime de la 10-11 grade la 21 de grade pana la mijlocul primei saptamani. Pana la finalul intervalului, temperaturile diurne vor oscila intre 17 si 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 9 octombrie. Temperaturile nocturne vor varia intre 5 si 7 grade, iar alternantele nu vor fi semnificative. Probabilitatea de precipitatii este mare la inceputul perioadei si intre 4 si 7 octombrie.

Dobrogea

In Dobrogea, pana pe 4 octombrie, temperaturile maxime vor creste de la 17 la 24 de grade, urmand o usoara racire. Valorile diurne vor varia intre 22 si 24 de grade, cu cele mai mari in jurul datei de 9 octombrie. Noaptea, temperaturile vor oscila intre 9 si 16 grade. Ploile vor fi prezente la inceputul saptamanii si intre 5 si 8 octombrie.

Muntenia

In Muntenia, temperaturile vor creste de la 15-16 grade la 24 de grade pana la mijlocul primei saptamani. Apoi, maximele vor oscila intre 21 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 9 octombrie. Minimele nocturne vor fi de 7-9 grade la inceputul perioadei, urcand pana la 10-13 grade spre final. Sansele de ploaie sunt ridicate intre 5 si 7 octombrie.

Oltenia

In Oltenia, vremea va fi in incalzire in primele zile, cu maxime urcand de la 19-20 grade la 23 de grade. In restul intervalului, temperaturile diurne vor oscila intre 22 si 24 de grade. Minimele nocturne vor fi scazute la inceput, variind intre 6 si 9 grade. Precipitatiile sunt asteptate intre 4 si 7 octombrie.

La munte

La munte, temperaturile vor creste in primele zile, cu maximele urcand de la 5-6 grade la 13-14 grade. Noaptea, valorile minime vor creste de la 0 la 6-7 grade. Sansele de precipitatii vor fi mari in primele zile ale intervalului si intre 4 si 7 octombrie.

Astfel, urmatoarele doua saptamani vor aduce vreme variabila in Romania, cu perioade de incalzire si racire, dar si cu ploi semnificative, mai ales in intervalele mentionate de ANM.

author avatar
Redactia iDevice.ro