Misiuni de ULTIM MOMENT ale Militarilor Armatei Romane, Aduse in Atentia Romanilor

Misiuni ULTIM MOMENT Militarilor Armatei Romane Aduse Atentia Romanilor

Armata Romana informeaza despre misiunile la care participa, sau au participat, militarii din Romania, iar asta deoarece in atentie sunt adusi cei apartinand Brigazii 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa” si Brigazii 61 Vanatori de Munte „General Virgil Badescu” s-au alaturat unor fortificari militare internationale, participand la exercitiul SARMIS-OLT 24.

Armata Romana spune ca acest eveniment include si participarea militarilor aliati din Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Macedonia de Nord, Polonia, Cehia, Portugalia, Turcia si Marea Britanie, alaturi de forte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Ceremonia de deschidere a exercitiului SARMIS-OLT 24 a avut loc in data de 30 septembrie, iar activitatile sunt programate sa se desfasoare pana la 11 octombrie, in zonele Bradet, Grohotis, Valea Doftanei si Traisteni. Pe parcursul acestui interval, militarii vor fi sprijiniti de aeronave ale Fortelor Aeriene Romane, asigurand o coordonare eficienta a operatiunilor.

Armata Romana trnasmite deasemenea ca in paralel, 30 de militari din Batalionul 495 Parasutisti „Capitan Stefan SOVERTH” si Batalionul 313 Cercetare in Adancime „BUREBISTA”, impreuna cu 4 instructori din Centrul de Instruire pentru ISR, Parasutisti si JTAC „General-maior Grigore BASTAN”, au participat la exercitiul international „FALCON LEAP 24” in Regatul Tarilor de Jos la sfarsitul lunii septembrie.

Durante Faza a III-a a exercitiului, parasutistii romani au efectuat 60 de parasutari folosind tehnici specifice militilor din Franta, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii si Tarile de Jos.

Participarea militarilor straini a inclus 96 de lansari cu parasuta rotunda romaneasca PSP-M1, apreciind siguranta deschiderii, pilotarea si aterizarea. De asemenea, parasutistii romani au luat parte la comemorarea a 80 de ani de la executarea Operatiei Market Garden.

In cadrul ceremoniei organizate de Brigada 11 Asalt Aerian, trei militari au facut parte din plutonul de onoare in cinstea regelui Willem-Alexander al Tarilor de Jos, iar ceilalti au realizat parasutari demonstrative.

Exercitiul Falcon Leap, organizat anual de Brigada 11 Asalt Aerian din 2015, s-a consolidat ca un eveniment aeropurtat international de referinta, promovand interoperabilitatea si schimbul de experienta in planificarea si executarea operatiunilor aeropurtate. Participarea Armatei Romane la aceste exercitii subliniaza angajamentul tarii pentru securitatea regionala si cooperarea militara internationala.

author avatar
Redactia iDevice.ro