Cooperarea Oficiala de ULTIM MOMENT pe care Simona Bucura-Oprescu si Guvernul Romaniei o vor Consolidata pentru Romani

Cooperarea Oficiala ULTIM MOMENT Simona Bucura-Oprescu Guvernul Romaniei Consolidata Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, confirma pentru toti Romanii o actiune pe care a derulat-o zilele acestea, in ideea intararii relatiei bilaterale cu Germania, deoarecejoi, de Ziua Unitatii Germane, o intalnire bilaterala cu Rolf Schmachtenberg, secretar de stat in cadrul Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania.

Simona Bucura-Oprescu spune ca intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale pe care reprezentantul german o desfasoara zilele acestea in Romania. Discutiile au evidentiat interesul reciproc pentru consolidarea cooperarii in domeniul pietei muncii, al politicilor sociale si al sistemelor de pensii.

Secretarul de stat german a evidentiat rezultatele Romaniei in procesul de reforma a sistemului public de pensii, exprimandu-si dorinta ca Germania sa invete din experienta si lectiile dobandite de Romania in acest domeniu.

“Va felicit, doamna ministru Simona Bucura-Oprescu, pentru reforma pensiilor pe care ati realizat-o intr-un timp atat de scurt! Si sistemul de pensii german trece prin transformari importante si ne dorim sa invatam din experienta Romaniei privind reforma sistemului public de pensii, mai ales ca este vorba si de un amplu proces de digitalizare”, a declarat Schmachtenberg.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca in cadrul intalnirii, au fost discutate aspecte legate de reinnoirea Declaratiei comune de intentie dintre Ministerul Muncii si Solidaritatatii Sociale din Romania si Ministerul Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania.

Aceasta declaratie va intensifica cooperarea in domeniul pietei muncii si al politicilor sociale, urmand sa includa schimburi de bune practici, controale mixte in domeniul inspectiei muncii si actiuni in sprijinul protectiei drepturilor lucratorilor romani din Germania. Totodata, se va pune accent pe colaborarea in domeniul asistentei sociale si al pensiilor.

“In primul rand, doresc sa va transmit cele mai bune ganduri cu ocazia Zilei Unitatii Germane. Avem o cooperare foarte buna cu Ministerul Federal al Muncii si Afacerilor Sociale din Germania si imi doresc sa ne extindem colaborarea in cat mai multe domenii de activitate, avand in vedere ca avem provocari comune. Vom avea un Plan de Actiune comun pentru perioada 2025 – 2027”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Pe agenda discutiilor s-a aflat si stadiul transpunerii Directivei (UE) 2022/2041 privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana, subliniind importanta protectiei sociale si a unui standard de trai corespunzator pentru toti lucratorii din statele membre ale Uniunii.

author avatar
Redactia iDevice.ro