Cooperarea Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministrul Apararii de Importanta Strategica pentru Romania

Cooperarea Oficiala ULTIM MOMENT Anuntata Ministrul Apararii Importanta Strategica Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, ii anunta pe romanii din intreaga tara despre o actiune recenta foarte importanta, iar asta pentru ca, in baza informatiilor furnizate, MAPn aa gazduit vineri, 4 octombrie, o intalnire la sediul Ministerului Apararii Nationale (MApN) cu ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Excelenta Sa Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano.

Ministrul Apararii spune ca aceasta noua vizita a subliniat parteneriatul solid dintre Romania si Spania, concentrandu-se pe colaborarea in domeniul securitatii si apararii in cadrul NATO, mai ales in contextul actual al amenintarilor globale si instabilitatii de pe flancul estic al Aliantei.

Discutiile dintre cei doi oficiali au abordat subiecte de interes actual din agenda Aliantei Nord-Atlantice, precum si stadiul proiectelor bilaterale in derulare. Ministrul Tilvar a apreciat contributia semnificativa a Spaniei la postura de descurajare si aparare pe flancul estic al NATO.

Aceasta contributie se concretizeaza prin participarea fortelor spaniole in Grupul de Lupta pentru Aparare Colectiva dislocat la Cincu, demonstrand angajamentul Spaniei fata de securitatea aliatilor sai.

Ministrul Apararii a laudat profesionalismul militarilor din detasamentul Fortelor Aeriene Spaniole, care, incepand din luna august, asigura, alaturi de pilotii romani, securitatea spatiului aerian al Romaniei si a flancului estic al NATO. Aceasta misiune comuna de politie aeriana intarita reprezinta un exemplu concret al cooperarii militare eficiente dintre cele doua tari, iar ministrul roman a subliniat importanta acestui efort comun pentru asigurarea stabilitatii si securitatii regionale.

“Avem un parteneriat puternic cu Spania si ma bucur sa vad ca relatiile dintre armatele noastre au atins un nivel crescut de interoperabilitate. Avem acum o cooperare semnificativa pe multiple planuri, in cadrul structurilor aliate de pe teritoriul national, misiunilor NATO de politie aeriana intarita si in cadrul exercitiilor executate in comun. Vom continua acest trend pozitiv si in alte domenii”, a declarat ministrul Tilvar.

Ministrul Apararii spune ca in contextul apropiatei Reuniuni a ministrilor apararii NATO, care va avea loc la Bruxelles in zilele de 17 si 18 octombrie, cei doi oficiali au discutat si despre situatia de securitate din regiunea Marii Negre, precum si despre stadiul implementarii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Washington.

Aceasta reuniune va reprezenta o oportunitate pentru consolidarea in continuare a cooperarii si pentru gasirea de noi modalitati de intarire a posturii de aparare a NATO in fata amenintarilor actuale.

author avatar
Redactia iDevice.ro