ANM: Cod PORTOCALIU de AVERTIZARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 6 Octombrie 2024

ANM Cod PORTOCALIU AVERTIZARE Meteorologica NOWCASTING Oficiala ULTIM MOMENT Romania 6 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, transmite un cod portocaliu de avertizare meteorologica nowcasting oficiala de ultim moment in Romania pentru 6 octombrie 2024, aducand in imediata atentie multiple fenomene de vreme severa imediata, despre care ar trebui sa stim.

ANM spune ca judetele Tulcea si Neamt sunt vizate de un cod portocaliu si un cod galben, iar cetatenii din zonele afectate sunt sfatuiti sa ia masuri de precautie si sa evite deplasarile pe durata fenomenelor meteo periculoase.

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu pentru judetul Tulcea, valabila in localitatile Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Mahmudia, Crisan si Sfantu Gheorghe.

Meteorologii avertizeaza asupra ploilor torentiale care vor acumula intre 25 si 40 l/mp, insotite de frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina. Aceste fenomene pot provoca inundatii locale si deteriorarea infrastructurii. Oamenii sunt sfatuiti sa isi adaposteasca bunurile si sa evite spatiile deschise.

In acelasi timp, pentru judetul Neamt, ANM a emis o avertizare de cod galben. Localitatile afectate includ Roman, Targu Neamt, Sabaoani, Roznov si multe altele din judet.

In aceste zone se asteapta averse torentiale care pot acumula intre 20 si 30 l/mp, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Desi fenomenele vor fi mai putin severe decat in Tulcea, ele pot provoca disconfort si daune minore.

ANM recomanda locuitorilor din judetele vizate sa ramana in locuinte pe durata furtunilor, sa isi asigure ferestrele si sa evite utilizarea aparatelor electrice in timpul descarcarilor electrice. De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, intrucat vizibilitatea poate fi redusa si drumurile pot deveni alunecoase.

author avatar
Redactia iDevice.ro