ANM: ATENTIONAREA Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 7 Octombrie 2024 in Romania

ANM ATENTIONAREA Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT 7 Octombrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionarea meteorologica oficiala de ultim moment pe 7 octombrie 2024 in Romania, pentru a ne aduce in imediata atentie un cod galben valabila pentru data de azi care vizeaza averse semnificative cantitativ in mai multe regiuni ale tarii.

ANM, ploile torentiale vor afecta in special zonele din Dobrogea, nordul si nord-estul Munteniei, vestul, centrul si sudul Moldovei, precum si sud-estul extrem al Transilvaniei. Aceste precipitatii vor fi insotite, in anumite cazuri, de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Cantitatile de apa estimate vor varia intre 20 si 30 l/mp, insa in anumite zone izolate se pot acumula peste 35-40 l/mp. Acest tip de fenomene pot provoca acumulari rapide de apa pe strazi si inundatii locale, afectand traficul si activitatile din regiunile vizate.

ANM recomanda cetatenilor sa fie atenti la evolutia vremii si sa urmeze sfaturile autoritatilor. In plus, meteorologii anunta ca, in functie de evolutia fenomenelor, vor emite actualizari si avertizari de fenomene severe imediate (nowcasting) pentru zonele cele mai afectate.

Ramaneti informati si luati masurile necesare pentru a evita pericolele provocate de vremea extrema.

author avatar
Redactia iDevice.ro