ANM: AVERTIZARILE NOWCASTING Oficiale Meteorologice de ULTIM MOMENT in Romania pe 8 Octombrie 2024

ANM AVERTIZARILE NOWCASTING Oficiale Meteorologice ULTIM MOMENT Romania 8 Octombrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarile nowcasting oficiale meteorologice de ultim moment in Romania pe 8 octombrie 2024, aducand in atentie in aceasta dimineata un cod galben pentru mai multe zone depresionare din judetele Covasna, Brasov, Mures, Harghita si Sibiu, precum si pentru judetul Vaslui.

ANM spune ca avertizarea vizeaza ceata densa care va reduce semnificativ vizibilitatea in aceste regiuni, local sub 200 de metri si izolat chiar sub 50 de metri.

ANM, avertizarea pentru judetul Covasna include localitati importante precum Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Baraolt si Covasna, extinzandu-se si asupra altor comune din zona. Ceata densa poate crea dificultati majore pentru traficul rutier, iar soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta maxima si sa foloseasca luminile de ceata.

In judetul Brasov, sunt afectate localitati precum Fagaras, Recea si Vistea, iar in judetul Mures, zonele din apropierea Reghinului, Gurghiului si Sangerului sunt vizate. De asemenea, in Harghita, ceata va acoperi Miercurea Ciuc, Toplita si Gheorgheni, iar in judetul Sibiu, vizibilitatea va fi scazuta in localitatile Avrig, Porumbacu de Jos si Carta.

O alta avertizare similara a fost emisa pentru judetul Vaslui, unde ceata densa va afecta orasele si comunele din zona Stanilesti, Codaesti si Ivanesti. ANM avertizeaza ca vizibilitatea va fi redusa sub 200 de metri si chiar sub 50 de metri in anumite locuri.

Autoritatile recomanda prudenta maxima atat pentru soferi, cat si pentru pietoni, si incurajeaza utilizarea luminilor de intalnire si ceata pentru a reduce riscul de accidente. Avertizarea ramane in vigoare pana cand conditiile meteo se vor imbunatati.

Ceata este un fenomen specific toamnei, cand diferentele mari de temperatura intre zi si noapte favorizeaza formarea acesteia, in special in zonele depresionare. Ramaneti atenti la noile informari ANM si adaptati-va activitatile in functie de conditiile meteo actuale!

author avatar
Redactia iDevice.ro