ANM: Prognoza Meteo Oficiala de ULTIM MOMENT cu Starea Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM Prognoza Meteo Oficiala ULTIM MOMENT Starea Vremii Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, actualizeaza prognoza meteo oficiala de ultim moment a starii vremii in Romania pe 30 de zile la nivelul intregii tari. Potrivit prognozei, primele zile ale lunii octombrie vor aduce temperaturi peste media normala, urmata de un regim termic si pluviometric apropiat de valorile specifice acestei perioade.

Saptamana 7 – 14 octombrie 2024

In aceasta saptamana, valorile termice vor fi mai ridicate decat cele obisnuite pentru inceputul lunii octombrie, pe intreg teritoriul Romaniei. Vremea calda va fi insotita de un deficit de precipitatii in regiunile sudice, in timp ce in restul tarii cantitatile de ploi vor fi apropiate de normal.

Saptamana 14 – 21 octombrie 2024

Temperaturile medii vor reveni la valorile normale pentru aceasta perioada, la nivel national. In ceea ce priveste precipitatiile, un deficit este asteptat in regiunile sud-vestice, in timp ce in restul teritoriului cantitatile vor fi in general in limitele normale.

Saptamana 21 – 28 octombrie 2024

Vremea se va mentine in parametri obisnuiti pentru sfarsitul lunii octombrie. Temperatura medie a aerului va fi apropiata de normele climatologice in toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa in jurul valorilor normale pentru aceasta perioada.

Saptamana 28 octombrie – 4 noiembrie 2024

In ultima saptamana a intervalului prognozat, mediile valorilor termice vor ramane apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general in limitele normale, fara abateri semnificative.

ANM mentioneaza ca aceste estimari sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) si se bazeaza pe media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de perioada de referinta 2004-2023. Este important de retinut ca fenomenele meteorologice extreme, cu durata scurta, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui tip de produs.

author avatar
Redactia iDevice.ro