Schengen: Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Comisiei Europene Vizand si Aderarea Romaniei

Schengen Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Comisiei Europene Vizand Aderarea Romaniei

Schengen este in centrul atentiei intregii Europe in momentul de fata, iar asta din cauza controverselor si scandalurilor uriase care au generat foarte multep probleme pentru multe tari de pe continent, insa Margaritis Schinas, vicepresedintele Comisiei Europene, a facut o serie de anunturi care pot fi de ajutor pentru aderarea Romaniei inclusiv cu granitele terestre in 2024.

Schengen, pentru a fi protejat, trebuie sa aiba in spate acorduri incheiate intre tarile UE si diverse tari terte, care sa impiedice migrantii sa plece spre Europa, conform lui Schinas, in cadrul G7 fiind discutata tot mai serios optiunea de colaborare cu mai multe tari din Africa si Orientul Mijlociu pentru a reduce migratia, ajutand aderarea Romaniei in totalitate.

Schengen este asaltat de peste 1 milion de migranti in fiecare an, iar pana si Comisia Europeana este de parere ca singura solutie viabila este colaborarea cu tari terte pentru a bloca tranzitul, reducerea migratiei ajutand aderarea Romaniei cu toate granitele, insa ramane de vazut daca va fi obtinuta vreodata, chiar si cu asemenea acorduri.

“Vom continua munca cu țările de origine și de tranzit pentru a crea parteneriate câștigătoare, care să îi ajute să creeze condiții mai bune pentru populația lor, în loc să le împingem în mâinile traficanților. Și vom face tot ce putem cu țările reprezentate aici. în G7 pentru a ne asigura că acest parteneriat durează.

Suntem încurajați de rezultatele obținute până acum, în special pe ruta Mediteranei Centrale. Ne pregătim împotriva posibilității unui flux de refugiați din Orientul Mijlociu. Credem că încetarea focului din Gaza și eliberarea ostaticilor ar fi cel mai bun element posibil pentru a dezamorsa tensiunea situației cu care ne confruntăm.”

author avatar
Redactia iDevice.ro