Informarile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii Privind Armata Romana si Romania

Informarile ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Privind Armata Romana Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a publicat o serie de informari foarte importante pentru milioane de romani din toata tara, el aducand in atentie faptul ca Romania este in continuare foarte mandra fata de militarii sai care participa in teatrele de operatii internationale, afirmand ca acestia reprezinta cu cinste si profesionalism tara noastra.

Ministrul Apararii, intr-o vizita recenta in Kosovo, ministrul s-a intalnit cu cei peste 180 de militari romani dislocati in bazele Camp Film City si Camp Novo Selo din Pristina. Cu aceasta ocazie, Angel Tilvar a purtat discutii si cu generalul-maior Ozkan Ulutas, comandantul fortelor KFOR, despre obiectivele principale ale misiunii de mentinere a pacii si stabilitatii in Kosovo.

Ministrul Apararii a reafirmat angajamentul ferm al Romaniei in sprijinirea eforturilor de securitate din regiunea Balcanilor de Vest, subliniind importanta operatiunii KFOR in asigurarea unui climat stabil in aceasta zona strategica.

“Romania, in calitate de aliat NATO si stat membru al Uniunii Europene, este pregatita sa isi onoreze obligatiile si sa sustina eforturile aliate pentru mentinerea securitatii si promovarea pacii in regiunea Balcanilor de Vest,” a declarat Angel Tilvar.

Ministrul Apararii a adaugat ca lectia invatata de Romania in ultimele trei decenii de participare la misiunile internationale este aceea ca securitatea se obtine prin contracararea provocarilor acolo unde acestea se manifesta, pentru a preveni instabilitatea sa ajunga in tara.

Ministrul Apararii a participat la o intalnire speciala cu generalul-maior in retragere Gheorghe Calin, veteran al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, care a implinit recent varsta de 96 de ani. Impreuna cu ambasadoarea Statelor Unite in Romania, Kathleen Kavalec, Angel Tilvar i-a adus omagii generalului, considerandu-l un model pentru tinerele generatii, datorita spiritului de patriotism si sacrificiu demonstrat de-a lungul vietii sale.

Ministrul Apararii a avut, de asemenea, o intrevedere cu ambasadorul Spaniei la Bucuresti, E.S. Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, discutand despre contributia semnificativa a Spaniei la postura de descurajare si aparare pe flancul estic al NATO. Incepand cu luna august, detasamentul fortelor aeriene spaniole contribuie, alaturi de pilotii romani, la securitatea spatiului aerian al Romaniei si al Flancului Estic al Aliantei.

Angel Tilvar a subliniat importanta parteneriatului puternic cu Spania, mentionand ca relatiile dintre armatele celor doua tari au atins un nivel crescut de interoperabilitate. Cooperarea se desfasoara pe multiple planuri, atat in cadrul structurilor aliate de pe teritoriul national, cat si in misiunile NATO de politie aeriana si exercitiile executate in comun. Ministrul si-a exprimat increderea ca acest trend pozitiv va continua si in alte domenii.