Probele Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan, Masurile in Aplicare pentru Romani

Probele Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Nicusor Dan Masurile Aplicare Romani

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a anuntat in mod oficial ieri finalizarea unor probe importante pentru milioane de bucuresteni, iar asta deoarece testele menite sa verifice presiunea pentru inca 500 de metri de conducta modernizata de termoficare in zona intersectiei Soseaua Iancului – Soseaua Mihai Bravu, Bd. Ferdinand – Str. Avrig, pana la intersectia cu pasajul Bucur Obor.

Nicusor Dan anunta ca locuitorii din aceste zone vor beneficia, din aceasta iarna, de apa calda si caldura fara intreruperi si avarii, gratie modernizarii retelelor de termoficare. Lucrarile au fost realizate de Compania Municipala Energetica Servicii, care a inlocuit vechile conducte cu unele noi, preizolate si dotate cu senzori de detectie a avariilor, oferind astfel o solutie eficienta si moderna pentru reteaua de termoficare a orasului.

Nicusor Dan dezvaluie ca acest tronson modernizat face parte din Obiectivul 3 – Magistrala II SUD, cu o lungime totala a conductelor de 9 kilometri, din care pana acum au fost reabilitati peste 2 kilometri. “Lucrarile continua fara a afecta alimentarea cu agent termic, distributia apei calde si a caldurii fiind asigurata prin conducte provizorii”, a precizat Nicusor Dan.

Nicusor Dan a fost onorat sa participe la ceremonia de decernare a Premiilor Europene pentru Patrimoniu, in cadrul Summitului European al Patrimoniului Cultural, care a avut loc la Ateneul Roman. “Este cel mai important eveniment dedicat conservarii patrimoniului cultural european din Uniunea Europeana si m-am bucurat ca orasul nostru a fost gazda acestei reuniuni”, a declarat primarul.

Printre castigatori s-au numarat si doua proiecte din Romania: Biserica Saseasca din Alma Vii, judetul Sibiu (care a primit si premiul publicului), si Biserica Sfantului Mihail din Cluj-Napoca. Nicusor Dan a subliniat importanta mostenirii culturale nu doar pentru identitatea unei comunitati, ci si pentru dezvoltarea oraselor si a tarilor.

Nicusor Dan a evidentiat trei directii principale de actiune: investirea in restaurarea unor cladiri publice importante, progresele in privinta abordarii riscului seismic si schimbarea tendintei pietei. “Respectand cu strictete regulile, am reusit sa schimbam mentalitatea investitorilor, care acum au inceput sa investeasca in cladiri istorice pe care sa le renoveze si sa le puna pe piata”, a adaugat Nicusor Dan.

Nicusor Dan a dezvaluit si ca tramvaiul Imperio cu numarul 100 a fost pus in circulatie. “Am ajuns astfel la capatul unui proiect foarte important pentru bucuresteni, prin care am adus in Capitala 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice”, a spus Nicusor Dan.

Nicusor Dan anunta deasemenea ca proiectele de modernizare a transportului public continua, iar autoritatile au semnat toate contractele pentru modernizarea a 50 de kilometri de linie de tramvai. Se lucreaza in prezent la linia 5 si la modernizarea liniilor de pe strada Nicolae Teclu.

Deasemenea, sunt in desfasurare studii de fezabilitate pentru extinderea liniei de tramvai in Piata Unirii, conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est si cele din nord-est, precum si prelungirea liniei de tramvai intre str. Gratioasa si complexul comercial Baneasa.

“Tramvaiul este foarte important pentru Bucuresti, pentru ca se intersecteaza mai putin cu traficul auto si are o capacitate mare de transport”, a explicat primarul. Nicusor Dan a tinut sa multumeasca bucurestenilor pentru ca aleg sa foloseasca din ce in ce mai mult transportul in comun.

author avatar
Redactia iDevice.ro