Eliminarea Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Ministrul Educatiei pentru o Conditionare Importanta din Invatamant

Eliminarea Oficiala ULTIM MOMENT Anuntata Ministrul Educatiei Conditionare Importanta Invatamant

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, aduce in imediata atentie a milioane de romani din intreaga tara, cat de importanta este pentru sistemul de invatamant resursa umana pentru a asigura o educatie de calitate in Romania. In acest sens, incepand cu noul an scolar, au fost alocate 7.800 de noi posturi pentru sistemul de educatie.

Ministrul Educatiei spune ca dintre acestea, peste 700 de posturi sunt destinate zonei de sprijin, consiliere si invatamant special, inclusiv profesori consilieri, profesori itineranti si de sprijin, precum si logopezi. Anul trecut, alte 1.200 de posturi au fost alocate consilierilor scolari, consolidand astfel sprijinul acordat elevilor.

Ministrul Educatiei a evidentiat si importanta asigurarii unui loc de cazare pentru studentii care urmeaza studii universitare, mentionand ca aceasta poate face diferenta intre continuarea studiilor si abandonarea acestora.

Ligia Deca a afirmat ca este esential ca orice tanar sa aiba acces la un mediu favorabil dezvoltarii, iar cresterea numarului de locuri in campusurile universitare este cruciala pentru atingerea acestui obiectiv. “Trebuie sa eliminam conditionarea parcursului academic al studentilor de posibilitatile financiare ale familiei”, a subliniat ministrul.

Ministrul Educatiei afirma ca in cadrul sedintei de Guvern de astazi, a fost prezentat stadiul investitiilor in infrastructura universitara, in special in ceea ce priveste spatiile de cazare pentru studenti. Prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), se vor crea aproximativ 3.700 de locuri noi de cazare si se vor moderniza alte 16.800 de locuri existente.

In urma primului apel, au fost semnate 42 de contracte de finantare pentru construirea a aproape 1.100 de locuri de cazare si modernizarea altor 9.600 de locuri.

Dupa finalizarea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru construirea a peste 2.600 de locuri noi si modernizarea a aproape 7.200 de locuri de cazare. Deasemenea, prin Programul de Investitii al Ministerului Educatiei, se vor construi 7 camine studentesti, oferind peste 1.800 de locuri de cazare noi.

Prin Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, subprogramul dedicat institutiilor de invatamant superior de stat, se vor construi 30 de camine studentesti noi, oferind peste 10.200 de locuri de cazare.

Beneficiarii acestui program sunt 30 de institutii de invatamant superior de stat din 13 centre universitare din Romania. Masurile prezentate de Ministrul Educatiei vizeaza imbunatatirea conditiilor de studiu si de cazare pentru studentii romani, oferindu-le astfel sanse egale de a-si continua studiile si de a-si atinge potentialul academic.

author avatar
Redactia iDevice.ro