ANM: Actualizare Oficiala de ULTIM MOMENT a Starii Vremii cu Prognoza Meteo in Romania pe 30 de Zile

ANM Actualizare Oficiala ULTIM MOMENT Starii Vremii Prognoza Meteo Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o actualizare oficiala de ultim moment a starii vremii cu prognoza meteo in Romania pe 30 de zile noile estimari meteorologice acoperind intervalul 7 octombrie – 4 noiembrie 2024, bazate pe datele furnizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF).

ANM spune ca in perioada mentionata, vremea va suferi usoare fluctuatii, dar temperaturile vor ramane in general apropiate de valorile normale pentru sezonul toamnei.

In saptamana 7-14 octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decat mediile normale pentru aceasta perioada, pe intreg teritoriul Romaniei. De asemenea, cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sudice, in timp ce in restul tarii se vor mentine la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Pentru saptamana 14-21 octombrie, ANM prognozeaza temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei pentru intreaga tara. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi deficitare in regiunile sud-vestice, in timp ce in restul teritoriului cantitatile vor fi in general apropiate de normal.

In saptamana 21-28 octombrie, valorile termice se vor mentine aproape de mediile climatologice, fara abateri semnificative. In ceea ce priveste precipitatiile, regimul pluviometric se va situa in jurul valorilor normale pentru acest interval, la nivel national.

Pentru ultima saptamana a perioadei analizate, 28 octombrie – 4 noiembrie, temperaturile vor continua sa fie in limite normale, fara extreme remarcabile, iar cantitatile de precipitatii vor ramane, in general, la valori apropiate de mediile climatologice pentru aceasta perioada.

ANM mentioneaza ca aceste estimari sunt generale si vizeaza evolutia pe termen mediu, iar fenomenele extreme cu durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate in detaliu pe baza acestui tip de prognoza. Populatia este sfatuita sa urmareasca actualizari frecvente pentru informatii mai detaliate si avertizari meteo.

author avatar
Redactia iDevice.ro