Alocarea Oficiala de ULTIM MOMENT Anuntata de Marcel Bolos de la Guvernul Romaniei

Alocarea Oficiala ULTIM MOMENT Anuntata Marcel Bolos Guvernul Romaniei

Astazi, Guvernul Romaniei a aprobat Programul de investitii pentru modernizarea birourilor vamale ale Autoritatii Vamale Romane, un pas semnificativ pentru a asigura siguranta la frontiere si pentru a sprijini dezvoltarea economica a tarii.

Marcel Bolos a anuntat alocarea unui buget de 1 miliard de lei pentru modernizarea a 123 de birouri vamale din intreaga tara, punand accent pe eficienta si siguranta la frontiere.

Intr-un context in care 91 de birouri vamale se confrunta cu lipsa unor facilitati de baza pentru control si depozitare, acest program este vazut drept un pas necesar pentru a imbunatati modul in care Romania isi protejeaza interesele economice si sprijina comertul.

“Cum sa pretindem ca putem proteja interesele economice ale Romaniei si sa asiguram o dezvoltare sanatoasa a comertului, cand 91 de birouri vamale din intreaga tara se zbat in lipsa unor facilitati de baza pentru control si depozitare?”, a subliniat Marcel Bolos.

Prin intermediul acestei investitii, birourile vamale vor fi dotate cu hale de control moderne, echipamente de control specifice si sisteme digitale care vor simplifica procedurile vamale.

Ministrul Bolos a subliniat importanta tehnologiei in acest proces, amintind de succesul inregistrat pana acum prin folosirea scanerelor, si a adaugat: “Vedeti ce rezultate produc cateva scanere, va imaginati cum vom functiona cand intreaga activitate va fi modernizata?”.

Programul aprobat astazi reprezinta un angajament clar al Guvernului Romaniei pentru intensificarea eforturilor de combatere a evaziunii fiscale si pentru asigurarea unei mai bune securitati la frontiere.

Modernizarea birourilor vamale nu numai ca va imbunatati controlul la frontiere, dar va contribui si la dezvoltarea unui mediu de afaceri mai sigur si mai predictibil, facilitand astfel schimburile comerciale.

In concluzie, cu un buget de 1 miliard de lei alocat pentru 123 de obiective de investitii, Romania face un pas crucial spre modernizarea infrastructurii vamale, un efort ce va avea un impact semnificativ asupra eficientei si sigurantei la frontiere.

author avatar
Redactia iDevice.ro