Microsoft: Problemele Windows 11 Confirmate si Rezolvate cu o Actualizare Noua

Microsoft Problemele Windows 11 Confirmate Rezolvate Actualizare Noua

Microsoft a recunoscut recent problemele cu actualizarea Windows 11 non-securitate din septembrie 2024 (KB5043145). Potrivit companiei, unii utilizatori au raportat dispozitive care repornesc de mai multe ori sau devin irresponsive, afisand ecrane albastre sau verzi de eroare. Aceste simptome apar imediat dupa instalarea actualizarii, generand neplaceri majore utilizatorilor de Windows 11.

Microsoft confirma ca uunele dispozitive cu Windows 11 afectate incep automat procesul de reparare automata, o functie conceputa sa diagnosticheze si sa rezolve problemele care ar putea impiedica pornirea corecta a sistemului. In unele cazuri, se activeaza recuperarea BitLocker, adaugand un nivel suplimentar de complexitate in procesul de recuperare.

Microsoft a dezvaluit ca afecteaza si conexiunile USB si Bluetooth pe unele dispozitive. Utilizatorii au raportat ca tastaturile, imprimantele, mouse-urile si stick-urile de memorie conectate prin USB sau Bluetooth nu mai functioneaza dupa instalarea actualizarii. In Device Manager, USB Host Controller afiseaza un semn de exclamare galben, indicand un conflict sau o eroare cu hardware-ul respectiv.

Microsoft: Problemele Windows 11 Confirmate si Rezolvate cu o Actualizare Noua

Conform paginii oficiale de la Microsoft, compania investigheaza in continuare aceste probleme si recomanda utilizatorilor sa instaleze actualizarile care rezolva aceste situatii. Solutia Microsoft la aceste probleme a venit cu actualizarea Windows din 8 octombrie 2024 (KB5044285) si actualizarile ulterioare. Utilizatorii sunt incurajati sa instaleze cea mai recenta actualizare de securitate pentru a se asigura ca dispozitivul lor functioneaza corect si fara probleme, deoarece acestea includ imbunatatiri esentiale si solutii la erorile raportate.

Daca aveti un dispozitiv administrat de intreprindere si ati instalat deja actualizarea din 8 octombrie 2024 sau ulterioara, nu trebuie sa utilizati o politica de grup speciala pentru a remedia problema. Totusi, pentru dispozitivele care au inca actualizari mai vechi, administratorii IT pot rezolva situatia prin instalarea si configurarea politicii de grup speciala. Aceasta politica poate fi gasita in sectiunea Configurare Computer -> Sabloane Administrative.

Recomandam tuturor utilizatorilor sa instaleze cele mai recente actualizari pentru Windows 11 pentru a preveni eventualele erori si pentru a mentine sistemul intr-o stare optima de functionare. Pentru a va asigura ca aveti cea mai buna experienta cu Windows 11, este important sa pastrati sistemul actualizat, sa verificati periodic optiunile de actualizare si sa remediati rapid eventualele probleme raportate.

author avatar
Redactia iDevice.ro