Vestile de ULTIM MOMENT ale lui Marcel Ciolacu care au Luat prin Surprindere Romanii

Vestile ULTIM MOMENT Marcel Ciolacu Luat Surprindere Romanii

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat astazi ca agentiile de rating Standard and Poor’s (S&P) au confirmat ratingul suveran al Romaniei si perspectiva stabila, urmând confirmarea similara a agentiei Fitch in luna august. Aceste evaluari reprezinta o dovada a stabilitatii macroeconomice si a perspectivelor de dezvoltare a tarii in anii urmatori.

„Este o dovada a stabilitatii macroeconomice si a perspectivelor de dezvoltare pe care le are Romania in urmatorii ani,” a declarat Ciolacu. El a subliniat ca succesul actual este rezultatul trecerii la un model economic bazat pe investitii masive, productie si crearea de locuri de munca in Romania. „Doar astfel am putut reduce inflatia de la 10,3% in iunie 2023 la 4,6% in prezent si am putut creste numarul salariatilor la 5,16 milioane persoane – nivel record postdecembrist,” a adaugat premierul.

Cu toate acestea, Ciolacu a recunoscut ca mai este mult de lucru. „Consolidarea bugetara in urmatorii 7 ani trebuie realizata prin rationalizarea cheltuielilor si cresterea colectarii veniturilor, prin digitalizarea ANAF si reducerea evaziunii fiscale. Si continuarea investitiilor. NU prin cresteri de taxe si politici de austeritate, asa cum am trait cu totii in 2009-2011!”

Analiza realizata de Standard and Poor’s confirma ca aceasta este „#caleasigura” pentru Romania: productie, investitii, locuri de munca, putere de cumparare si stabilitate macroeconomica. Inflatia a scazut semnificativ la 4,6% in septembrie comparativ cu aceeasi luna din 2023, indicand ca masurile adoptate pentru protejarea nivelului de trai al romanilor sunt eficiente.

Pentru a mentine aceasta tendinta, guvernul va continua plafonarea adaosurilor la produsele alimentare de baza si va mentine aceleasi plafoane la pretul energiei si gazelor in sezonul rece. „Acesta este modul prin care ii ajutam pe romani sa-si mentina cheltuielile cu utilitatile la un nivel suportabil,” a explicat Ciolacu.

Premierul a afirmat ca aceste masuri nu sunt suficiente singure, anuntand ca sunt pregatite si alte solutii pentru a sustine puterea de cumparare a populatiei. „Iata de ce este vital sa ne preocupam prioritar de #guvernare, nu de clipuri si atacuri electorale zilnice. Romanii vor un sprijin concret pentru cresterea nivelului de trai, iar acest lucru va ramane prioritatea mandatului meu de premier pana in ultima zi!”

Ciolacu a concluzionat exprimandu-si increderea in partenerii de alianta: „Sunt convins ca partenerii nostri de alianta vor avea ințelepciunea sa nu strice tocmai acum ceea ce am cladit, cu greu, vreme de trei ani la guvernare!”

Cu aceste declaratii, guvernul Romaniei reafirma angajamentul sau de a continua pe drumul dezvoltarii economice sustenabile si de a asigura stabilitatea financiara a tarii in beneficiul tuturor cetatenilor.

author avatar
Redactia iDevice.ro