Olanda: Loviturile Oficiale de ULTIM MOMENT care Grabesc Aderarea Romaniei la Schengen in Totalitate

Olanda Loviturile Oficiale ULTIM MOMENT Grabesc Aderarea Romaniei Schengen Totalitate

Olanda s-a lovit de foarte multa opozitie la Bruxelles vis-a-vis de planurile sale radicale in ceea ce priveste problema majora cu care se confrunta UE in momentul de fata, iar asta pentru ca ministrul pentru migratie, Marjolein Faber, nu a avut ideile laudate de omologii sai, ceea ce ar ajuta aderarea Romaniei la Schengen cu granitele terestre.

Olanda vrea sa renunte la aplicarea aquis-ului UE in ceea ce priveste azilul si migratia, dar reprezentantii Comisiei Europene, ai Germaniei, Suediei, Finlandei si nu numai, i-au spus ca nu e posibil, chiar si ministrul belgian de interne a militat pentru implementarea noului pact al UE, ceea ce ar putea grabi aderarea Romaniei la Schengen in totalitate.

Olanda are planuri radicale, dar ele nu sunt sustinute decat de Ungaria, astfel ca e improbabil ca ele sa fie puse in aplicare, mai ales ca pentru ca acest lucru sa se intample, ar fi nevoie de modificarea tratatelor UE in materie de azil si migratie, ceea ce nu se va intampla, deci aderarea Romaniei la Schengen in totalitate ramane in continuare in aer.

„Nu există prea mult entuziasm pentru asta. Dar bineînțeles că am aruncat o piatră în iaz. Și, în orice caz, a fost transmis mesajul că Olanda își dorește o politică de migrație mai strictă. Acum nu putem începe să căutăm soluții speciale pentru țări individuale.

Trebuie să spun că am fost plăcut surprinsă de relațiile personale. Am fost foarte bine primit de oamenii cu care am vorbit personal. Putem fi mândri de asta. Să fiu clar: dacă nu ai voie să stai aici, trebuie să te întorci. Există, de asemenea, sprijin în Europa pentru o politică mai strictă de returnare.”

author avatar
Redactia iDevice.ro