Reglementarile Normative de ULTIM MOMENT ale lui Sorin Grindeanu cu Masuri Vizand Milioane de Romani

Reglementarile Normative ULTIM MOMENT Sorin Grindeanu Masuri Vizand Milioane Romani

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a Hotararea de Guvern care urmeaza sa fie adoptata in perioada urmatoare, ea vizand punerea in aplicare a unor noi reguli privind avizarea documentatiei tehnice in domeniul feroviar si al altor tipuri de transport pe sine.

Sorin Grindeanu confirma ca aceste reglementari vizeaza operatorii economici care activeaza in domenii precum transportul cu metroul, metroul usor, monorai, precum si transportul urban, suburban si regional pe sine. Conform noilor prevederi, documentatia tehnica pentru realizarea de servicii si/sau produse in aceste domenii trebuie avizata de Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Documentatia tehnica pentru realizarea de servicii sau produse include specificatii tehnice, caiete de sarcini, programe de verificare si incercari, precum si alte documente tehnice specifice. Avizarea acestora de catre AFER certifica conformitatea cu reglementarile si cerintele tehnice aplicabile fiecarui domeniu in parte.

Sorin Grindeanu afirma ca avizarea este obligatorie pentru orice operator economic care doreste sa isi desfasoare activitatea in conformitate cu normele legale si sa ofere servicii si produse care respecta standardele de siguranta si calitate impuse de reglementarile in vigoare.

Procesul de avizare implica depunerea documentatiei la AFER, insotita de o cerere de avizare si dovada achitarii taxei aferente. AFER are la dispozitie 30 de zile pentru a analiza documentatia si a comunica operatorului economic decizia de avizare sau de respingere.

In cazul in care documentatia este avizata, aceasta este stampilata si semnata de catre comisia tehnica din cadrul AFER, iar un exemplar al documentatiei ramane in arhiva institutiei. In cazul in care documentatia este respinsa, operatorii economici au posibilitatea de a revizui si retransmite documentatia in termen de 30 de zile de la primirea comunicarii de respingere.

Sorin Grindeanu subliniaza ca documentatia tehnica avizata de AFER este valabila pentru o perioada de cinci ani. In aceasta perioada, in cazul unor modificari in cadrul de reglementare tehnica sau in cazul unor schimbari constructive ale procesului tehnologic, operatorii economici sunt obligati sa actualizeze documentatia si sa solicite reavizarea acesteia.

Acest proces de reavizare este necesar pentru a asigura conformitatea permanenta cu cerintele tehnice actualizate si pentru a mentine un nivel ridicat de siguranta si eficienta in desfasurarea activitatilor din domeniul feroviar si de transport pe sine.

Pentru a facilita acest proces, AFER va publica, in termen de 90 de zile, un ghid de intocmire a documentatiei tehnice pe pagina sa de internet. Acest ghid va contine informatii detaliate privind cerintele specifice si formatul necesar pentru documentatie, astfel incat operatorii economici sa poata intocmi dosarele in mod corespunzator si sa evite eventualele erori care ar putea duce la intarzieri sau la respingerea documentatiei.

Sorin Grindeanu preconizeaza ca aceste masuri vor stimula investitiile in infrastructura feroviara si in dezvoltarea de noi tehnologii in acest sector. Operatorii economici vor avea obligatia sa respecte toate cerintele tehnice si de siguranta, iar avizarea documentatiei de catre AFER va reprezenta o garantie a calitatii si conformitatii produselor si serviciilor oferite.

Prin implementarea acestor masuri, autoritatile isi propun sa asigure un nivel ridicat de siguranta si calitate pentru toate serviciile de transport pe sine, atat in mediul urban, cat si in cel suburban si regional, in conformitate cu cele mai bune practici europene.

author avatar
Redactia iDevice.ro