Preocuparea Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu Dezvaluita Milioanelor de Romani din Tara

Preocuparea Oficiala ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Dezvaluita Milioanelor Romani Tara

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a facut o dezvaluire extrem de importanta cu privire la Romania, iar asta deoarece membrul Guvernului dezvaluie ca tara noastra este mult sub media europeana in ceea ce priveste cheltuielile cu pensiile, ca procent din PIB.

Simona Bucura-Oprescu spune ca in timp ce alte state din Uniunea Europeana cheltuie peste 17% din PIB pe pensii, Romania se afla la un nivel considerabil mai mic. “Noi suntem foarte jos in raport cu ponderea din PIB”, a afirmat ministrul, mentionand totusi ca exista si aspecte pozitive: veniturile salariale ale romanilor cresc, iar numarul populatiei ocupate este in crestere. Aceasta evolutie este considerata benefica pentru economia tarii.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat ca trebuie sa existe o preocupare constanta privind deficitul sistemului public de pensii, mai ales in contextul imbatranirii populatiei. Solutia propusa de Simona Bucura-Oprescu consta in aplicarea unor politici eficiente de ocupare a fortei de munca, astfel incat piata muncii din Romania sa devina mai puternica si mai rezilienta.

“Toate persoanele vulnerabile vor beneficia in mod direct de servicii sociale de calitate, de servicii sociale mai bune. Finalizarea acestor servicii marcheaza continuarea implementarii efective a angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei, in cadrul reformei majore a asistentei sociale”, a mentionat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu a accentuat ca resursele investite nu sunt doar bani sau zile, ci reprezinta un angajament de a transforma vieti si de a construi un tesut social de sprijin. Contractele semnate recent permit deschiderea santierelor pentru construirea spatiilor necesare serviciilor de asistenta si recuperare de zi, precum si renovarea unor centre existente.

Aceste servicii sociale vor imbunatati accesul persoanelor vulnerabile, precum cele cu dizabilitati si, in anumite cazuri, al varstnicilor, la servicii de calitate, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii si a integrarii sociale.

Ministerul Muncii finanteaza atat infrastructura, cat si serviciile de ingrijire la domiciliu prin apelurile gestionate. Cele 20 de contracte semnate fac parte dintr-o investitie semnificativa de 40.915.000 euro pentru constructia, reabilitarea si dotarea a 94 de centre de zi destinate persoanelor cu dizabilitati. Pentru aceasta runda de apel, bugetul total alocat din PNRR a fost de 13.4 milioane de euro.

“Reforma inseamna schimbare, iar oamenii sunt deseori reticenti la schimbare, insa orice imbunatatire a unui sistem aduce dupa sine, invariabil, si increderea”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu, subliniind importanta investitiilor adecvate pentru viitorul reformei asistentei sociale din Romania.

author avatar
Redactia iDevice.ro