Polonia: Decizia Controversata de ULTIM MOMENT a lui Tusk, Ingreunand Aderarea Romaniei la Schengen

Polonia Decizia Controversata ULTIM MOMENT Tusk Ingreunand Aderarea Romaniei Schengen

Polonia urmeaza Ungaria si incepe un razboi extrem de serios cu Comisia Europeana, care risca sa intarzie si mai mult aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca premierul Donald Tusk a anuntat intentia de a suspenta legislatia privind azilul pentru migranti, din cauza numarului mare de persoane trimise de Rusia catre UE.

Polonia spune ca masuri similare au fost luate de catre Finlanda cu doar cateva luni in urma, iar Comisia Europeana nu a amenintat-o intr-o maniera similara din cauza dorintei de a-si proteja cetatenii si UE, asa cum spune Donald Tusk ca face acum, dar asta risca sa amane si mai mult aderarea Romaniei la Schengen cu toate granitele.

Polonia este de peste 2 ani de zile sub o presiune uriasa din cauza migrantilor trimisi de catre Rusia spre Europa, dupa debutul razboiului din Ucraina, iar Donald Tusk incearca orice fel de masuri pentru a o reduce, insa aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi o victima colaterala importanta in aceasta disputa dintre Bruxelles si Varsovia.

“Dreptul și datoria noastră este de a proteja granița poloneză și europeană. Securitatea sa nu va fi supusă negocierii. Cu oricine. Este o sarcină care trebuie îndeplinită. Și guvernul meu va îndeplini această sarcină. Suspendarea temporară a cererilor de azil a fost introdusă în mai în Finlanda.

Este un răspuns la războiul hibrid declarat întregii UE (inclusiv în primul rând Poloniei) de către regimurile de la Moscova și Minsk, constând în organizarea de transferuri în masă de oameni peste granițele noastre. Dreptul la azil este folosit instrumental în acest război și nu are nimic de-a face cu drepturile omului. Deciziile și acțiunile noastre vor fi absolut subordonate acestui lucru.”

author avatar
Redactia iDevice.ro