Propunerile Oficiale de ULTIM MOMENT Facute de Sebastian Burduja in UE pentru Viitorul Energiei

Propunerile Oficiale ULTIM MOMENT Facute Sebastian Burduja UE Viitorul Energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, anunta in mod oficial ca la Luxemburg, a avut loc reuniunea ministrilor energiei din Uniunea Europeana, unde ministrul, a tras un semnal de alarma in legatura cu preturile ridicate la energie din Europa.

“Europa are o mare problema legata de preturile la energie, care ne afecteaza capacitatea de a fi competitivi la nivel global, de a crea noi locuri de munca, de a atrage investitii”, a declarat Burduja. Acesta a subliniat ca situatia actuala trebuie privita dincolo de ideologii si polemici, iar solutiile necesare pentru viitor trebuie sa fie pragmatice si inovative, asa cum subliniaza si raportul Draghi, care evidentiaza nevoia de actiuni concrete in fata crizei energetice.

Sebastian Burduja spune ca Romania a reusit sa protejeze populatia de fluctuatiile din piata energetica europeana prin schema de plafonare a preturilor la energie. Ministrul a reiterat angajamentul guvernului de a sprijini cetatenii care au nevoie de ajutor pentru a-si acoperi costurile la energie electrica si gaze naturale.

Sebastian Burduja a subliniat nevoia de solutii care sa asigure energie sigura, accesibila si verde pentru toti romanii, in aceasta ordine de prioritati. Ministrul Energiei a propus trei solutii concrete pentru a aborda criza energetica. Prima solutie vizeaza reducerea impactului gazului asupra pretului final al energiei electrice, pentru a diminua presiunea asupra consumatorilor si a industriei.

A doua solutie se refera la sustinerea dreptului fiecarei tari de a selecta cele mai potrivite tehnologii si proiecte autohtone, inclusiv sustinerea sectorului nuclear prin finantari europene, considerand ca energia nucleara poate juca un rol esential in tranzitia catre surse de energie curate.

A treia solutie propusa de Burduja este reducerea birocratiei si accelerarea procedurilor pentru proiectele urgente, cum ar fi modernizarea retelelor electrice si implementarea de solutii de stocare a energiei, precum baterii si hidrocentrale de tip Tarnita-Lapustesti.

Sebastian Burduja a adus in discutie problema diferentelor majore de pret la energia electrica intre Estul si Vestul Europei, dar si a lipsei de capacitate de interconectare si a functionarii deficitare a pietei unice europene de energie. Acesta a subliniat ca disparitatile de pret afecteaza competitivitatea regiunilor estice si a insistat asupra nevoii de solutii pentru imbunatatirea infrastructurii de interconectare.

Problema ramane pe agenda discutiilor, iar ministrul a promis sa revina cu informatii actualizate in viitor. Sebastian Burduja a subliniat, de asemenea, importanta unei viziuni clare, a pragmatismului si a inovatiei pentru a asigura un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare.

“Avem nevoie de mai putine vorbe si de mai multe fapte”, a concluzionat acesta, subliniind ca numai prin actiuni concrete se poate asigura securitatea energetica a Europei si un viitor sustenabil pentru toti cetatenii.

author avatar
Redactia iDevice.ro