Provocarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu, cu Masuri Afectand Milioane de Romani

Provocarea Oficiala ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masuri Afectand Milioane Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, are o provocare importanta in fata, deoarece a fost aruncata din nou in centrul unei controverse legislative, iar asta dupa ce proiectul sau de lege privind sistemul public de pensii a atras critici acerbe din partea USR. Senatorii USR sustin ca legislatia propusa contine greseli fundamentale care afecteaza negativ zeci de mii de romani.

“Înca de la finalul lui 2023, USR a atras atentia ca proiectul de lege pregatit de doamna Bucura-Oprescu contine niste greseli fundamentale. Nu am fost ascultati si am vazut unde am ajuns: zeci si sute de mii de romani care au lucrat, cu adevarat, in conditii grele si-au vazut pensiile diminuate, alte zeci de mii de persoane cu dizabilitati si-au vazut schimbate conditiile de pensionare si nu intr-un mod favorabil lor, fiind pedepsiti practic pentru faptul ca incearca sa-si depaseasca dizabilitatea si sa munceasca”, a declarat senatorul USR Irinel Durau.

Simona Bucura-Oprescu este vizata de critici care continua si in ceea ce priveste lipsa de reactie a Guvernului. “Intre timp, Guvernul intarzie sa gaseasca solutii, iar solutiile corecte ale USR sunt franate in Parlament. Doamna Bucura-Oprescu trebuie sa vina sa explice cum are de gand sa corecteze toate aceste inechitati, care afecteaza oameni reali, care au muncit cinstit si au contribuit!”, a adaugat Durau.

Simona Bucura-Oprescu nu este trecuta cu vederea nici de catre senatorul USR Narcis Mircescu, care a subliniat faptul ca initiativa USR de modificare a Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii si recunoasterea conditiilor deosebite si speciale de munca a fost votata aproape in unanimitate la Senat, dar este acum blocata la Camera Deputatilor.
“Doamna Bucura-Oprescu are acum sansa sa vina in fata romanilor care au muncit o viata intreaga in conditii grele si sa spuna ca sustine initiativa USR. La fel, poate ar fi bine sa vina si cineva de la Ministerul de Finante sa ne explice de ce nu a sustinut initiativa USR”, a afirmat Mircescu.

In incheiere, Mircescu a lansat un apel la sinceritate si actiune din partea celor responsabili. “Nu avem nevoie de inca o dovada de ipocrizie politica, de oameni ce poarta pantofi italieni de 1000 de euro si-i dispretuiesc profund pe cei care nu si-au scos cizmele de cauciuc o viata intreaga, la munca.”

Simona Bucura-Oprescu a fost invitata de catre senatorii USR la Ora Guvernului, o procedura in cadrul careia membri ai Guvernului Romaniei sunt chemati in Parlamentul Romaniei pentru a da explicatii cu privire la unele dintre masurile pe care le iau, insa ministrul Muncii a refuzat invitatia initiala din septembrie, fiind invitata din nou in 22 octombrie.

author avatar
Redactia iDevice.ro