ANM: ATENTIONARE Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pentru 18 Octombrie 2024 in Romania

ANM ATENTIONARE Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT 18 Octombrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare meteorologica oficiala de ultim moment pentru 18 octombrie 2024 in Romania, aducandu-le romanilor in imediata atentie un cod galben de vreme severa imediata, pentru mai multe regiuni din tara.

ANM spune ca acest cod galben a fost emis pentru intensificari ale vantului in judetul Caras-Severin, valabila incepand de pe 17 octombrie, ora 21:00. Potrivit ANM, in acest interval, se asteapta rafale de vant cu viteze de 55…65 km/h, iar temporar, vantul ar putea depasi 70 km/h.

Aceasta situatie meteorologica impune atentie sporita pentru locuitorii din zonele afectate, intrucat intensificarile vantului ar putea crea disconfort si pericole temporare. Desi fenomenele prognozate sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, ele au potentialul de a deveni periculoase pentru anumite activitati.

Totodata, ANM mentioneaza ca, in cursul zilei de joi, 17 octombrie, si in sud-estul tarii vor exista intensificari locale ale vantului, cu viteze estimate intre 40 si 50 km/h.

Avertizarile si atentionarile meteorologice sunt actualizate in functie de evolutia conditiilor atmosferice, iar avertizarile pentru fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada maxima de 6 ore.

ANM le recomanda romanilor sa fie prudenti in timpul deplasarilor pe care le fac, mai ales ca aceste tipuri de fenomene meteo pot fi foarte imprevizibile.

author avatar
Redactia iDevice.ro