Volodimir Zelenski: Anunturi Importante Privind Ajutorul Frantei pentru Ucraina si Prizonierii Eliberati

Volodimir Zelenski Anunturi Importante Ajutorul Frantei Ucraina Prizonierii Eliberati

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de recunostinta si mandrie fata de echipa ucraineana implicata in schimbul de prizonieri si fata de fiecare razboinic care contribuie la eliberarea compatriotilor lor din captivitatea rusa. In urma ultimului schimb de prizonieri, inca 95 de ucraineni au fost readusi acasa, majoritatea fiind soldati, sergenti si 26 de ofiteri.

Printre cei eliberati se numara si aparatori ai orasului Mariupol, dar si soldati din regiunile Donetk, Lugansk, Harkov, Kiev, Cernihiv si Herson. De asemenea, activistul ucrainean pentru drepturile omului, Maksym Butkevych, a fost printre cei care s-au intors acasa.

Presedintele Ucrainei a subliniat importanta pastrarii unor pozitii puternice in timpul conflictului, accentuand faptul ca rezultatele se obtin doar printr-un efort constant pe campul de lupta si in diplomatie. Zelenski a multumit tuturor celor care au facut posibila eliberarea prizonierilor, mentionand fortele armate, Serviciul de Securitate, serviciul de informatii, Avocatul Poporului si alte institutii implicate in acest proces dificil.

“Este important sa intelegeti ca nimic nu se intampla fara un efort considerabil. Trebuie sa fim mereu pregatiti si sa ne intarim capacitatile de stat. Sunt mandru de voi toti si va multumesc pentru ajutorul acordat in eliberarea poporului nostru din captivitate”, a spus presedintele.

Zelenski a mai mentionat ca fiecare prizonier care a fost eliberat primeste asistenta de care are nevoie si ca statul ucrainean continua sa lucreze pentru a aduce inapoi toti cetatenii aflati in captivitatea rusa, fie ei militari sau civili. “Cu cat suntem mai eficienti pe campul de lupta si in diplomatie, cu atat mai repede ii vom putea aduce pe ceilalti inapoi”, a adaugat liderul de la Kiev.

In cadrul aceleiasi declaratii, Volodimir Zelenski a mentionat si o intalnire productiva cu ministrul pentru Europa si Afaceri Externe al Frantei, Jean-Noël Barrot. Presedintele ucrainean a exprimat recunostinta fata de sprijinul Frantei si a subliniat importanta Planului Victoriei, puncte care ar putea aduce o pace dreapta si durabila.

“Suntem recunoscatori pentru colaborarea cu partenerii nostri pentru a ne asigura ca avem o viziune comuna: doar un sfarsit echitabil al razboiului poate garanta pacea durabila”, a adaugat Zelenski.

Presedintele ucrainean si-a incheiat mesajul cu multumiri adresate tuturor cetatenilor Ucrainei si fiecarui razboinic care contribuie la atingerea scopului comun: “Scopul nostru este sa recastigam dreptul Ucrainei la viata, sa asiguram dreptatea adevarata pentru tara noastra si sa punem capat acestui razboi cu o pace de incredere si echitabila pentru noi toti.”

author avatar
Redactia iDevice.ro