Metodologiile de ULTIM MOMENT Anuntate de Ministrul Sanatatii intr-un nou Ordin Ministerial

Metodologiile ULTIM MOMENT Anuntate Ministrul Sanatatii nou Ordin Ministerial

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a publicat un nou ordin ministerial, al carui scop este de a impune implementarea unor noi  metodologii cu privire la avizarea pentru infiintarea si reorganizarea spitalelor din Romania. Ordinul stabileste procedurile de aprobare pentru infiintarea sau desfiintarea spitalelor private, precum si modificarile structurale ale spitalelor publice si private.

Ministrul Sanatatii subliniaza ca noul ordin vine sa clarifice si sa simplifice procesul de avizare, pentru a facilita atat crearea de noi unitati sanitare, cat si optimizarea celor deja existente.

Astfel, metodologia privind avizarea infiintarii sau desfiintarii spitalelor private care ofera servicii de spitalizare continua, reorganizarea acestora, schimbarea sediului sau a denumirii este aprobata prin acest ordin. Documentul include si anexele necesare care detaliaza pasii ce trebuie urmati in acest sens.

Ministrul Sanatatii mentioneaza in odin ca pentru spitalele publice din reteaua Ministerului Sanatatii, ordinul prevede aprobarea structurii organizatorice, reorganizarea, schimbarea sediului si a denumirilor acestora, conform anexei nr. 2. De asemenea, spitalele aflate in reteaua altor ministere si institutii publice vor urma metodologia specifica stabilita prin anexa nr. 3.

Conform noului cadru, spitalele care ofera doar servicii de spitalizare de zi, ingrijiri la domiciliu, servicii paraclinice sau ambulatorii vor putea fi infiintate sau desfiintate cu avizul directiilor de sanatate publica judetene sau al municipiului Bucuresti. Aceeasi institutie va fi responsabila si de avizarea schimbarilor de structura, sediu sau denumire pentru aceste spitale.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca acest nou ordin abroga vechile reglementari, respectiv Ordinul nr. 3473/2023, si isi propune sa simplifice procedurile administrative si sa asigure o mai buna coordonare intre autoritatile sanitare si spitale.

“Vrem sa ne asiguram ca procesul de avizare devine mai eficient, iar spitalele beneficiaza de sprijinul necesar pentru a oferi servicii de calitate pacientilor,” a declarat Alexandru Rafila. Ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar noile reglementari vor intra in vigoare imediat dupa publicare.

author avatar
Redactia iDevice.ro