Masurile de ULTIM MOMENT Luate de Ministrul Mediului pentru a Rezolva o Problema Majora a Romaniei

Masurile ULTIM MOMENT Luate Ministrul Mediului Rezolva Problema Majora Romaniei

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanta tehnologiilor moderne de analiza in timp real bazate pe inteligenta artificiala pentru a combate taierile ilegale de paduri din Romania. In cadrul participarii la Google Cloud Day Romania, Fechet a explicat ca aceste tehnologii sunt aliati importanti in lupta pentru protejarea mediului.

„Tehnologia moderna de analiza in timp real bazata pe inteligenta artificiala a fiecarui transport din SUMAL reprezinta aliatul nostru in lupta cu taierile ilegale”, a declarat Mircea Fechet. El a explicat ca sistemul SUMAL 2.0, monitorizat si analizat cu ajutorul inteligentei artificiale si serviciilor de tip Cloud, va asigura o transparenta sporita si o prevenire mai eficienta a taierilor ilegale.

Ministrul Mediului a participat la Google Cloud Day Romania, un eveniment care a reunit experti si lideri din domeniul IT pentru a discuta despre modul in care tehnologiile Cloud si inteligenta artificiala pot aduce inovatie in diverse sectoare. Ministrul Mediului a subliniat ca rezultatele obtinute in urma proiectului pilot de anul trecut arata ca SUMAL 2.0 merita sa fie inzestrat cu o infrastructura digitala mai performanta.

„Rezultatele pe care le-am avut in urma proiectului pilot de anul trecut ne-au demonstrat ca SUMAL 2.0 merita pus sub o lupa digitalizata cu mult mai performanta, cum este cea a serviciilor de tip Cloud si a inteligentei artificiale. In acest fel, nimeni nu-si va mai permite sa incarce orice in SUMAL, pentru ca fiecare informatie va intra sub lupa acestui scanner performant”, a adaugat Fechet.

Ministrul Mediului afirma ca la momentul de fata se afla in lucru analiza avizelor de insotire din perioada decembrie 2023 – august 2024. Fechet este convins ca solutia software bazata pe tehnologiile Google Cloud va realiza o analiza rapida si performanta a tuturor acestor transporturi, contribuind astfel la protectia padurilor din Romania.

Ministrul Mediului a adus in discutie si participarea la lansarea programului prezidential „Romania prospera si sigura”, prezentat de presedintele PNL, Nicolae Ciuca. Ministrul a subliniat ca acest program reprezinta o viziune clara si realista pentru dezvoltarea Romaniei, oferind solutii liberale pentru intreprinzatori, familie si comunitate.

„Romania prospera si sigura este despre viitorul pe care ni-l dorim pentru Romania. Despre o tara in care fiecare om are libertatea si siguranta de a-si construi un viitor acasa”, a declarat Fechet, exprimandu-si increderea ca directia propusa de Nicolae Ciuca va aduce stabilitate si crestere pentru toti romanii.

author avatar
Redactia iDevice.ro