Metodologie Oficiala de ULTIM MOMENT a Ministerului Educatiei cu Masuri Importante in Invatamant

Metodologie Oficiala ULTIM MOMENT Ministerului Educatiei Masuri Importante Invatamant

Ministerul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat lansarea in consultare publica a unei noi importante metodologii de organizare si desfasurare a concursului „Scoala Europeana”. Acest concurs, initiat in anul 2004, are drept scop incurajarea participarii unitatilor de invatamant preuniversitar si a celor de educatie extrascolara la programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale.

Ministerul Educatiei sustine in mod oficial faptul ca acest concurs a devenit un adevarat prilej de valorizare si sustinere a eforturilor pe care unitatile de invatamant romanesti le fac pentru a aduce in salile de clasa valorile europene.

Scolile premiate in cadrul acestui concurs vor primi nu doar distinctia „Scoala Europeana”, ci si premii constand in dotari de natura obiectelor de inventar. Ligia Deca a subliniat ca acest concurs reprezinta o recunoastere a eforturilor depuse de scolile romanesti pentru integrarea valorilor europene in actul educational.

Este o oportunitate de a pune in lumina performantele, inovatiile si bunele practici implementate in cadrul proiectelor europene. In premiera, incepand cu anul scolar 2024-2025, candidaturile vor fi transmise exclusiv in format electronic catre Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei spune in mod oficial ca aceasta masura este un pas important spre digitalizare si spre eficientizarea procedurilor administrative, reducand sarcina suplimentara pentru cadrele didactice implicate in activitati finantate prin programele europene.

Metodologia lansata in consultare publica detaliaza modul de organizare si desfasurare a concursului, oferind un cadru clar pentru recunoasterea rezultatelor deosebite obtinute de unitatile de invatamant. Printre obiectivele principale ale concursului se numara recunoasterea rolului scolilor si unitatilor de educatie extrascolara in promovarea unei imagini pozitive a Romaniei si a valorilor educatiei romanesti in spatiul european.

Deasemenea, se urmareste sustinerea dezvoltarii conceptului de invatare pe tot parcursul vietii, promovarea dimensiunii europene in sistemul educational si stimularea cooperarii intre scolile din Romania si cele din alte tari membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Educatiei incurajeaza utilizarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectelor europene pentru imbunatatirea practicilor educationale, promovarea invatarii bazate pe proiecte si integrarea valorilor Uniunii Europene in cultura organizationala a unitatilor de invatamant.

Prin aceste eforturi, concursul „Scoala Europeana” contribuie la cresterea calitatii educatiei si la consolidarea coeziunii europene. Institutiile interesate sunt invitate sa participe la consultarea publica si sa ofere sugestii si propuneri pentru metodologia propusa.

Lansarea oficiala a competitiei pentru anul scolar 2024-2025 va marca un nou capitol in sustinerea educatiei de calitate si a valorilor europene in scolile din Romania.

author avatar
Redactia iDevice.ro