Ministrul Educatiei anunta in mod oficial actiunile de ultim moment, care au fost puse in derulate la final de luna iulie 2024 in Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca ne vorbeste in mod oficial despre vizitele sale la scolile din Galati si Cluj-Napoca, acolo unde a vazut rolul investitiilor facute cu bani din PNRR.
Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea inclusiv despre o schema de grant-uri cu bani din PNRR, care a fost aprobata in mod oficial, pentru constructia de campusuri scolare in mediul rural, ele fiind necesare pentru ca inclusiv tinerii din aceste zone ale tarii sa beneficieze de invatamant de inalta calitate.
“Investiția în tehnologie reprezintă un pas important pentru viitorul copiilor noștri. Cu fonduri din #PNRR, școlile din orașul Târgu Bujor, județul Galați, au fost dotate cu echipamente digitale și mobilier nou. Proiectul a fost finanțat în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar”, prin care am alocat 1 miliard de euro pentru modernizarea școlilor din România!
Am publicat lista finală a proiectelor admise în vederea finanțării din cadrul apelului „Schemă de granturi pentru construcția de campusuri școlare rurale”! Sprijinim zonele rurale prin acordarea de granturi pentru construirea de campusuri școlare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii educaționale și a serviciilor conexe. Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 de milioane de euro. Mulțumim tuturor aplicanților pentru efortul și dedicarea lor!
Am scris acum ceva timp despre lecția emoționantă de bucurie și speranță pe care ne-au predat-o, la Ceremonia de absolvire, absolvenții și întreaga comunitate academică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Am revenit la Cluj și mi-am început ziua vizitând mai multe centre de cercetare de la această universitate.
Apreciez interesul conducerii universității pentru infrastructura de cercetare, aceasta este importantă pentru desfășurarea cercetării medicale de înaltă calitate și pentru formarea noilor generații de cercetători. În același timp, oferă oportunități de învățare și de practică medicală, asigurând astfel o pregătire completă a studenților mediciniști și farmaciști. Este important să valorificăm oportunitățile de finanțare din fonduri europene pentru a continua dezvoltarea infrastructurii universitare.
Investițiile în aceste facilități nu doar că susțin progresul științelor medicale, ci contribuie și la îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a pacienților, crescând astfel siguranța și calitatea actului medical. Pentru dezvoltarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare și inovare, creșterea calității resursei umane specializate și a vizibilității cercetării științifice, Ministerul Educației alocă anual universităților 100.000.000 de lei.”