Hotararea Guvernului de ULTIM MOMENT Anuntata de Simona Bucura-Oprescu si Masurile Importante in Romania

Hotararea Guvernului ULTIM MOMENT Anuntata Simona Bucura-Oprescu Masurile Importante Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrului Muncii, dezvaluie in mod oficial faptul ca Guvernul Romaniei a adoptat recent o Hotarare foarte importanta care prevede actualizarea valorii de inventar a unui bun aflat in domeniul public al statului, administrat de Ministerul Muncii si Solidaritatilor Sociale, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), prin intermediul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Buzau.

Simona Bucura-Oprescu spune in hotarare ca in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului este inregistrat un bun, si anume: la nr. MF 101597 este inregistrata o cladire cu teren, situate in mun. Buzau, bd. Nicolae Balcescu nr. 13, bl. 11E, cartierul Democratiei, jud. Buzau, aflate in administrarea Ministerului Muncii – Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala prin Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Buzau.

Aceasta actualizare vine ca urmare a unor lucrari de reparatii capitale realizate in anul 2023, lucrari ce au inclus reabilitarea instalatiei termice, valoarea lucrarilor fiind de 34.999,99 lei, conform Raportului de evaluare nr. 9.651/26.05.2023. In consecinta, noua valoare de inventar este de 1.608.300 lei (domeniu public) + 34.999,99 lei (cheltuieli de capital) = 1.643.299,99 lei, rotunjit la 1.643.300 lei.

Simona Bucura-Oprescu aduce in atentie necesitatea si oportunitatea promovarii proiectului de Hotarare a Guvernului, precum si realitatea datelor prezentate apartin Ministerului Muncii si Solidaritatilor Sociale. Necesitatea acestei actualizari este sustinuta de oportunitatea modernizarii infrastructurii detinute de Ministerul Muncii, astfel incat sa se asigure conditii optime pentru activitatile administrative si sociale desfasurate de catre ANPIS.

Hotararea de Guvern prevede si actualizarea anexei numarul 13 la Hotararea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificarile si completarile ulterioare, prin actualizarea valorii de inventar a acestui bun.

Simona Bucura-Oprescu confirma ca proiectul de act normativ a fost elaborat cu respectarea prevederilor Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009.

Prin urmare, actualizarea valorii de inventar reprezinta un demers necesar si oportun pentru a asigura o administrare eficienta si responsabila a bunurilor publice, in beneficiul comunitatii si al cetatenilor.

author avatar
Redactia iDevice.ro